Saten Kumaş Nasıl Temizlenir?

Saten Kumaş Nasıl Temizlenir?

Saten kumaşlı kıyafetler kadınları güzellikleri ile cezbederken temizliği ile düşündürür. Ne yazık ki saten kumaşı temizlemek kadınları uğraştıran bir kumaş türüdür. Çünkü saten kumaşlar çok narin bir dokuya sahiptir. Bu nedenle de sadece yıkama aşamasında değil ütüleme aşamasında da aynı hassasiyeti göstermek gerekir. Aynı şekilde kurutma aşaması da çok dikkatli yapılmalıdır. Tüm aşamalara gösterilen hassasiyet ve özen, saten kıyafetinizin veya eşyanızın ömrünü uzatacaktır. Dikkat etmediğiniz her nokta saten kumaşlı eşyanızın yıpranmasına neden olur. Saten kumaşlı eşyaları temizlemek için kullanılabilecek malzemeler ise şöyle; biraz çamaşır deterjanı, sabun tozu, ılık ya da soğuk su.

1-)Elde Yıkama

Saten kumaşlar çok narin kumaşlar olduğu için zararsız deterjanlar yani saf sabunlar en doğru seçimlerdir. Aynı nedenden dolayı elde yıkamak da en iyi yöntemdir. Yıkayacağınız saten kumaşlı eşya bir kıyafet ise öncelikle tersini çevirin. Sabun tozunu yıkayacağınız saten kumaşlı eşyalarınızın hacmi ile doğru orantılı bir kovaya koyun. Eğer çok fazla eşya varsa küvete de koyabilirsiniz. Sabun tozu yoksa yerine çamaşır deterjanı da kullanabilirsiniz. Sonra üzerine ılık su koyun ve sabun tozunu iyice eritin ve köpürtün. Bu noktada su sıcaklığı çok çok önemli çünkü saten kumaşlar sıcak suda çekme yapar. Sabunlu su karışımını bu şekilde hazırladıktan sonra saten kumaşlı eşyalarınızı bu suyun içine koyun. 10 dakika bekleyin. Bekledikten sonra fazla çitilemeden ve ovalamadan iyice durulayın.

2-)Çamaşır Makinesi

Saten kumaşları makinede yıkamadan önce mutlaka iç etiketleri okunmalı. Makinenizin elde yıkama programında yani en düşük sıcaklıkta hiç sıktırmadan yıkayın. Bu yöntemin en önemli noktalarından biri hiç sıktırmadan yıkanması ve her zaman kullandığınızdan daha az deterjan kullanılması.

3-)Kurutma

Saten kumaşları kurutma aşaması kumaşın ilk uygulamada bile gözle görülür derece de zarar görmesine neden olabilecek düzeyde önemli bir aşamadır. Saten kumaşları formlarının bozulmaması için askıya asın. Havadar ve gölge bir yerde bu şekilde kurumaya bırakın. Bir diğer kurutma yöntemi ise bir havlunun üzerine saten kumaşlı eşyanızı serin. Üzerine bir havlu daha koyun. Bu şekilde fazla suyunu alın. Daha sonra kurumaya bırakın.

4-)Ütü

Saten kumaşları ütülerken mutlaka üzerine tülbent koyarak tersten ve düşük sıcaklıkta ütüleyin. Hafif nemliyken ütülemek daha güzel bir görünüm sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ