Sebze ve Meyveler Nasıl Yıkanmalı?

Sebze ve Meyveler Nasıl Yıkanmalı?

Sebze ve meyvelerin yenmeden önce güzelce yıkanması sağlık açısından çok önemlidir. Özellikle çiğ sebze ve meyve tüketen kişilerin bu hususta daha dikkatli olması gerekmektedir. Aksi halde kolaylıkla mide ve barsak hastalıklarında yakalanabilirler. Peki sebze ve meyveler nasıl yıkanmalı?

Sebze ve meyvelerin yıkanması için dikkat edilmesi gereken püf noktalar aşağıda anlatılmaktadır. Sizde sebze ve meyvelerinizi tüketmeden önce aşağıdaki püf noktalara dikkat ettiğinizden emin olunuz.

1-)Pişirilerek Tüketilen Sebzeler

Pişirilerek tüketilen sebze ve meyvelerin temizliği için bol su ile yıkamak yeterli olmaktadır. Sebzeler yüksek ateşte pişeceği için her türlü mikrop pişirme esnasında sebze ve meyvelerden uzaklaştırılır.

Ancak burada toprak ve diğer pisliklerden arındırılması için sebzelerin bol su ile yıkanması hatta bazı durumlarda su içerisinde bir süre bekletilmesi gerekmektedir. Su içerisinde bekletildiğinde sebze ve meyvelerdeki kum akmaktadır.

2-)Çiğ Tüketilen Sebze ve Meyveler

Çiğ tüketilen sebzelerin yıkanması çok daha büyük önem taşımaktadır. Son yıllarda çok daha fazla kullanılmaya başlanılan tarım ilaçları iyi yıkanmadan tüketilen sebze ve meyveler ile insan vücuduna hızlı bir şekilde giriş yapar ve insan vücudunda birikerek ileri safhalarda kansere sebep olabilir.

Çiğ tüketilecek olan sebze ve meyveler tüketilmeden önce muhakkak bol su ile yıkanmalıdır. Hatta tüketilmeden önce belirli bir süre derin bir kap içerisinde su içinde bekletilmelidir.

3-)Sirke Kullanın

Sirke sebzelerin dezenfekte edilmesi için evlerde sıkça kullanılan bir maddedir. Burada yapmanız gereken yıkama esnasında derin bir kaba su koyunuz ve içerisine birkaç damla sirke ilave edip sebze ve meyveleri koyunuz. Ardından en az 15 dakika bekleyiniz. Bol su ile yıkadıktan sonra sebze ve meyvelerinizi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ