Şeker Hamuru Nasıl Açılır?

Şeker Hamuru Nasıl Açılır?

Birbirinden renkli şeker hamuru kullanımı yaparak en güzel ve yaratıcı pastası siz hazırlayabilirsiniz. Çok sevdiğiniz birisinin doğum günü yaklaşıyor ve ona uygun bir hediye seçimi yapmakta zorlanıyorsanız, sizin için çok güzel bir fikrimiz var. Doğum günlerinin en vazgeçilmez ürünlerinden birisi yaş pastalardır. Doğum günü olan kişiler için kendileri için hazırlanan pastalar büyük önem taşır. Sizin kendi ellerinizle hazırlayacağınız bir doğum günü pastası ise sevdikleriniz için en güzel ve özel hediye olacaktır.

Pastayı farklı ve daha lezzetli hale getiren şeker hamurlarının en kullanışlı yanı çok kolay bir biçimde hazırlanabilmesi ve kullanılabilmesidir. Tadı çok lezzetli olan şeker hamurları ile dilediğiniz şekli pastaya verebilir, farklı renkleri kullanabilir ve özel bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz.

Şeker Hamuru Nasıl Kullanılır?

Şeker hamuru kullanımı yapabilmek için öncelikle uygun miktarda bir gıda boyası seçmeniz gereklidir. Gıda boyasını şeker hamuru kullanımına uygun renklerde tercih edebilirsiniz. Şeker hamuru kullanımı şu şekilde yapılmalıdır:

  • Şeker hamuru kullanımı için öncelikle hazırlanan hamuru top şeklinde ya da parça biçiminde ayırabilirsiniz.
  • Şeker hamuru kullanımı için uygun bir alan tercih edilmelidir. Şeker hamuru açmak için seçilecek yerin düz ve pürüzsüz bir alan olmasına önem verilmelidir. Hamurun açılacağı yerin temiz olması ise en önemli husustur.
  • Şeker hamurunu açmak için kuru bir tahta üzerinde açmanız uygun olacaktır. Şeker hamurunu açabilmek için kuru tahtanın yanı sıra merdane ya da oklavaya da ihtiyaç vardır.
  • Hamuru açmadan önce hamur açılacak yere bir miktar nişasta ya da pudra şekeri dökülmelidir. Un kullanımı yapmak uygun olmayacaktır çünkü un kullanımı şeker hamurunun renginde değişime neden olacaktır.
  • Hamur açılırken en uygun ürün kullanımı nişasta olacaktır. Nişasta ile açılmış olan şeker hamurlarına şekil vermek daha kolay olacaktır. Pudra şekeri ile açılan şeker hamurları hem şeker hamurunu kurutur hem de beyaz izlere neden olur. Bu nedenle kullanım yapmak uygun olmayacaktır.

Şeker Hamuru Açılırken Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?

  • Şeker hamurunu açmak için düz ve temiz bir alan kullanımı yapılmalı, bu alan üstünde kullanım için nişasta ya da pudra şekeri kullanılmalıdır.
  • Şeker hamurunun düzgün bir biçimde açılması için merdane ya da oklava kullanımı yapılmalıdır.
  • Açılmış olan şeker hamurunun çok ince bir biçimde açılmaması gereklidir. Bu şekilde şeker hamuru çok daha rahat bir biçimde açılacak ve yırtılmayacaktır.
  • Şeker hamuruna şekil verirken su kullanımı yapılabilir.
  • Pasta, kurabiye süslemesi yapılırken fazlalıklar kesilmelidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ