Şeker Hamuru Nasıl Yumuşatılır?

Şeker Hamuru Nasıl Yumuşatılır?

Günümüzde tatlı yapımında en çok kullanılan ürünlerden birisi şeker hamuru haline gelmiştir. Daha çok sütlü tatlılarda karşımıza çıkan şeker hamurunu kullanarak çok yaratıcı ve renkli pastalar, kurabiyeler yapmanız mümkün olacaktır.

Şeker hamurunun asıl kullanımı özel günler içinde yapılan pastalarda olsa da artık bu kural değişmiştir. Çoğu yerde satılan ve kolay bir kullanıma sahip olan şeker hamurları hazır satılan pastaların yanı sıra artık kişilerin kendi kendilerine de yapabildikleri bir ürün olarak karşımıza çıkar hale gelmiştir. Sizler de özel günler için yapacağınız pastaları renkli şeker hamurları ile süsleyebilir, farklı modellerde pastalar hazırlayabilirsiniz. Şeker hamuru güzel görünümünün yanı sıra oldukça lezzetli bir tada sahiptir.

Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Şeker hamuru yapımı oldukça basittir. Bunun için oldukça kolay bir tarif aşağıda yer almaktadır:

Gerekli Malzemeler:

  • Yarım çar bardağı toz şeker,
  • Yarım çay bardağı su,
  • Birkaç damla limon suyu,
  • Bir miktar pudra şekeri,
  • İstenilen renkte gıda boyası

Yapılışı:

  • Şeker hamuru hazırlamak için tüm bu malzemeleri temin edin. Sonrasında su, toz şeker ve belirtilen limon suyunu bir tencerenin içine alın ve 15 dakika boyunca kaynatın.
  • Daha sonrasında bu kaynamış olan karışımı soğutun ve başka bir kabın içine alın.
  • Su karışımının içine pudra şekeri dökerek karıştırmaya başlayın. Karışımı elinizle karıştırırken bir yandan da belirli miktarda pudra şekeri ekleyin. Kıvamlı bir hamur haline gelene kadar karışımı karıştırmaya devam edin.
  • Daha sonrasında hamur nişasta kullanımı yaparak hamuru açın. Bu esnada isterseniz dilediğiniz renkte bir hamur gıdası ile şeker hamurunu renklendirebilirsiniz. Hamuru açmadan önce gıda boyasını hamura eklemeniz ve karıştırmanız etkili olacaktır.
  • Sonraki aşamada hazırlanan şeker hamurunu pasta, kurabiye vb. tatlılarda kullanabilirsiniz. Şeker hamurunu farklı boyutlarda ayırıp hepsi için farklı renkte gıda boyası kullanımı da yapabilirsiniz.

Şeker Hamuru Sertleşirse Ne Yapılır?

Şeker hamuru kullanımı oldukça basittir. Bazı durumlarda şeker hamurunun bekletilmesi sonucunda sertleştiği görülebilir. Bu gibi durumlarda kişinin öncelikle şeker hamurunu yumuşatması sonrasında kullanım yapması çok daha uygun bir kullanım olacaktır.

Sertleşen şeker hamurunu yumuşatabilmek için mikrodalga fırın içinde kullanım yapmak gereklidir. Sertleşmiş şeker hamurunu ısıya dayanıklı bir tabağın içine alın ve şeker hamurunu bu şekilde mikrodalga fırının içinde ısıtın. 15 saniye ısıtmak hamurun yumuşaması için yeterli bir zaman dilimi olacaktır. Sonrasında tabağı fırından çıkartarak hemen kullanım yapmaya başlayabilirsiniz. Mikrodalga fırından çıkartılan ve yumuşayan şeker hamurunun bekletilmesi halinde yeniden sertleşebileceği unutulmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ