Sıkılmış Limon Suyu Nasıl Saklanır?

Sıkılmış Limon Suyu Nasıl Saklanır?

Limon C vitamini açısından oldukça zengin olan bir besin olmasının yanı sıra potasyum, magnezyum, kalsiyum gibi minerallerde içermektedir. Bu nedenle insan sağlığı açısından limonun önemli bir yeri bulunmaktadır. Lezzet açısından da ülkemizde oldukça çok sevilen limon kullanım alanı olarak da oldukça yaygın bir alana sahiptir. Özellikle de salatalarda, soslarda sıklıkla tercih edilen limon birçok çorbaya da lezzet katmaktadır.

Bunların yanı sıra yemeklerde de kullanımı oldukça secilmektedir. Özellikle de zeytinyağlı yemeklere çok yakışan limon bu açıdan en çok yaprak sarması ve pırasa yemeklerinde tercih edilmektedir. Ancak limon kış aylarında olgunlaşma sürecini tamamlamaktadır. Bu nedenle de soğuk kış günlerinde oldukça uygun fiyatlara oldukça lezzetli ve sulu limonlar elde etmek çok kolay olmaktadır. Kış aylarının soğuğunda iyi bir C vitamini deposu olmasından dolayı limon hastalıklara karşı da iyi bir koruyucudur. Ancak yaz aylarında limon yetişmediği için farklı koşullarda yetiştirilmeye çalışılır. Bu şekilde elde edilebilecek limon miktarı çok fazla olamadığı için ve de daha maliyetli olduğu için yaz aylarında limon yeterince lezzetli olmamak ile birlikte oldukça da pahalı olmaktadır.

Yaz aylarında da akdeniz salata, çoban salata gibi çeşitli salatalar sevilerek tüketildiği için limon ihtiyacı bulunmaktadır. Bu ihtiyacı karşılamak için en uygun yöntem ise limonun en lezzetli olduğu kış aylarında çeşitli yöntemler ile yaz aylarına hazırlık yapmak olacaktır.

Sıkılmış Limon Suyu Nasıl Saklanır?

1-)Buz Kalıplarında Saklama Yöntemi

Buz kalıplarında saklama yöntemi en ideal limon suyu saklama yöntemidir. Bunun nedeni ise hem yapımının kolay olması hem de kullanımının kolay olmasıdır. Bunun için öncelikli olarak istediğiniz miktarda limonu mevsiminde yani kış aylarında alarak hepsini tek tek iyice yıkayın. Ardından limonları enlemesine olacak şekilde ortadan ikiye keserek ayırın. Daha sonra ise hazırlamış olduğunuz tüm limonların suyunu sıkın ve buz torbalarına dökün. Özellikle de ağzından geri dökülmeyen buz torbaları bu yöntem için en uygun olan buz torbalarıdır.

Eğer bu torbalardan bulamıyorsanız, normal olarak her yerde bulabileceğiniz buz torbaları da işinizi görecektir. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken nokta hazırlamış olduğunuz limon sularının dökülmemesini sağlamaktır. Buz torbalarını buzluğa ya da derin dondurucuya uygun pozisyonda yerleştirerek yıl boyu rahatlıkla saklayabilirsiniz.

2-)Konserve Yaparak Saklama Yöntemi

Uygulaması oldukça basit olan bu yöntem için limonları iyice yıkadıktan sonra dilim dilim ya da elma dilimi şeklinde keserek hazırlayın. Ardından yeterli büyüklükte bir kavanoz ya da küçük küçük birkaç kavanoz alarak alt kısımlarına 2-3 kaşık tuz ekleyin. Daha sonra hazırladığınız limon dilimlerini tuza batırarak kavanozun içine atın ve kavanoz dolunca kapatın. 1 hafta boyunca kavanozu sallayarak limonların yumuşayıp sularını iyice bırakmasını sağlayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ