Silikon Lekesi Fayanstan Nasıl Çıkar?

Silikon Lekesi Fayanstan Nasıl Çıkar?

Silikon çok iyi yapıştırıcı özelliğinden ve kolay kuruyabilen bir kimyasal olmasından dolayı tamirat işlerinde ya da tadilatlarda sıkça kullanılmaktadır. Silikon kolay uygulanır, iyi yalıtım sağlar ve farklı yüzeylerin birleşmesinde rahatça kullanılır.

Silikon suda erimez. Çoğu zaman banyo ve mutfak işlerinde kullanılır. Mutfak ve banyoda kullanıldığı esnada fayanslara silikon dökülebilir. Peki silikon lekesi fayanstan nasıl çıkar?

Silikon daha Kurumamış İse

Sanılanın aksine kurumamış silikon kolaylıkla temizlenebilir. Temizlemek için ıslak ve temiz bir bez yeterlidir. Ancak bu işlemi yaparken silikon yapılan bölgenin zarar görmemesine dikkat edilmelidir. Islak mendille de aynı işlem kolayca yapılabilir.

Silikon Kurumak Üzere İse

Bu durumda ıslak mendil ya da bez yerine deterjanlı bez kullanımı gerekmektedir. Bu sayede silikon kalıntıları rahatlıkla temizlenebilir.

Silikon İyice Kurumuş İse

Bu durum biraz daha zorlayıcı olabilmektedir. Bu tarz durumlarda maket bıçağı, jilet gibi kesici aletler kullanılarak silikonun yüzeyden çıkarılması sağlanabilir. Bu durum yüzeylerde çizilmeler ya da farklı zararlara sebep olabilir. Bu yüzden bu yöntem zor durumda kalınmadıkça pek tercih edilmemelidir. Bu yöntem yerine marketlerde satılan silikon sökücü kimyasal maddeler ile de bu işlem gerçekleştirilebilir. Kimyasallar ile gerçekleştirilecek işlem daha kolay ve daha hızlı gerçekleşebilir.

Silikon Kazındıktan Sonra

Silikon kazındıktan sonra ortamda kalan son parçaların giderilmesi ya da yüzeyin tamamen temizlenmesi için izopropil alkol kullanılabilmektedir.

Şeffaf Silikon Nasıl Temizlenir?

Şeffaf silikonda normal silikon gibi tadilat işlemlerinde kullanılmaktadır. Şeffaf silikon görsel olarak görünmesi istenilmediği durumlarda daha sık kullanılır. Temizleme yöntemi olarak normal silikon ile aynı şekilde temizlenebilir.

Şeffaf temizlemede tek sıkıntı şeffaf olduğu için bulaştığı yerler bazen kolay ayırt edilemez gözden kaçabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ