Silikon Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar?

Silikon Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar?

Bir çok tadilat ve tamirat işlerinde etkili ve güçlü bir kimyasal yapıştırıcı olan silikon tercih edilmektedir. Silikonun güçlü bir yapıştırma etkisi olması ve hemen hemen her türlü yüzeye uygulanabilir olması, fazla tercih edilmesi sebeplerindendir. Uygulandığı bölgede hızlı ve güçlü yapışkan bir sonuç alınmasını sağlayan silikonun kuruması ile birlikte leke sorunu baş gösterebilmektedir. Uygulama esnasında silikonun kıyafete, kumaşa bulaşması durumlarına sık rastlanır. Çok hızlı kuruyan silikonun, temizlenmesi de bir hayli zor olduğundan kıyafete bulaşmamasına özen gösterilmelidir.

Silikon Lekesi Kıyafetten Nasıl Çıkar?

Silikon lekesi yüzey farketmeksizin çok çabuk kuruduğundan, temizlenmesi zor bir hal alabilmektedir. Ancak evde uygulanabilecek doğru yöntemler sayesinde silikon lekesi derdinden kurtulmanız sandığınızdan daha kolay olacaktır.

1)Kıyafetinizi Su ile Temas Ettirmeyin

Silikon uygulaması sırasında giysiye bulaşan silikonun, su ile temas etmemesi gerekmektedir. Bunun nedeni; silikon lekesi ile suyun teması akabinde silikonun kumaşa iyice işlemesidir. Halk arasında yapılan en büyük yanlışlardan olan; silikon lekesi olan giysinin elde veya çamaşır makinesinde yıkanması durumu lekeyi daha da kalıcı kılar. Bu yüzden lekeli giysi/kumaş hiç bir şekilde yıkanmamalı, su ile temas etmemelidir.

2)Aseton ile Silikonu Temizleyin

Yapılacak ilk işlem, lekenin olduğu bölgenin aseton yardımıyla temizlenmesidir. İlk olarak temiz bir beze aseton dökün ve silikonun olduğu bölgeyi bez ile iyice temizleyin, silin. Çözücü etkiye sahip olan aseton sayesinde, giysideki silikon lekesi temizlenmiş olur. Aseton yoğun bir kimyasal olduğundan, giysiye zarar vermemesi için öncelikle kıyafetin görünmeyen bölgesine çok az miktarda uygulanmasında fayda vardır.  Şayet kumaşın zarar gördüğü farkediliyorsa, aseton  yerine kuru temizleme yöntemleri tercih edilmelidir.

NOT: Aseton güçlü ve yoğun bir kimyasal olduğundan, kumaşa zarar verebilir. 2. aşamayı uygularken, dikkatli olmakta fayda vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ