Silikon Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Silikon Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Günümüz şartlarında teknoloji hayatlarımızın olmazsa olmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Televizyon, bilgisayar, beyaz eşyalar, telefonlar gibi birçok teknoloji ürünü günlük hayatta sıklıkla kullanılmaktadır. Telefon, tablet, dizüstü bilgisayarı gibi taşıma imkanı olan teknoloji ürünlerini ise koruma konusunda daha hassas davranılmalıdır. Bu gibi durumlarda ürünlerin zarar görmemesi adına kılıflar kullanılmaktadır.

Özellikle telefon kılıfları en çok kullanılan kılıf çeşitleridir. Çünkü telefonlar gün içinde en çok zaman geçirilen teknoloji ürünüdür ve hasar görmesi durumunda oldukça can sıkıcı olur. Bunun için genellikle silikon kılıflar tercih edilmektedir. Ancak silikon kılıfların koruma özelliğinin yüksek olması yanı sıra temizliği düşündürücü bir etkendir. Silikon telefon kılıflarını temizlemeyi kolaylaştıracak birkaç pratik yöntem bulunmaktadır. Bunun için sirke, diş macunu, aseton ve bulaşık deterjanı gerekmektedir.

1-)Sirke

Sirke, mikrop kırıcı özelliği sayesinde ideal bir kılıf temizleme malzemesidir. Birçok kişi sirke kokusundan rahatsız olur. Bunun için elma sirkesi kullanarak bu yöntemi uygularsanız kokuya dair hiçbir rahatsızlık yaşamazsınız. Bunun için temizlemek istediğiniz kılıfı bir kabın içine koyun. Üzerine istediğiniz çeşitte bir sirke dökün. Sirkenin kılıfı tamamen kapladığından emin olduktan sonra bu şekilde 1 gün boyunca bekleyin. Ardında kılıfınızı durulayıp kurutarak tekrar kullanmaya devam edebilirsiniz.

2-)Diş Macunu

Bir parça pamuk ya da bezi biraz nemlendirin. Ardından üzerine az miktarda diş macunu sıkın. Hazırladığınız bu pamuk ya da bez ile kılıfınızı iyice silin. Ardından durulayarak kurumaya bırakın. Kuru bir bez yardımı ile kurulamanız durumunda kılıfın üzerinde herhangi bir su lekesinin kalmamasını sağlamış olursunuz.

3-)Aseton

 

Aseton kullanarak silikon telefon kılıflarını temizlemek etkili bir yöntemdir. Ancak çok dikkatli olmak gerekir. Çünkü aseton yapısı gereği kılıfların renginde ağarmalara ya da deformelere neden olabilir. Bir parça pamuk ya da bez kullanarak bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Bunun için bir pamuğa ya da beze aseton döktükten sonra bastırmadan kılıfı silin. Tüm yüzeyi sildikten sonra hemen durulayıp kurulayın.

4-)Bulaşık Deterjanı

Bulaşık deterjanı ile silikon telefon kılıfınızı temizlemek için ılık bir suyun içine bir miktar bulaşık deterjanı ilave edin. Ardından bir bez yardımı ile kılıfı silin. Bulaşık deterjanının kir çözücü özelliği sayesinde kılıfınız tertemiz olacaktır. Ancak bu noktada suyun sıcak olmamasına özen göstermelisiniz. Ayrıca deterjanınızın içinde çamaşır suyu gibi aşındırıcı maddeler olmadığından emin olun. Aksi takdirde kılıfınızda deformeler meydana gelebilir.

NOT: 1 sene kullanım sonucunda telefon kılıflarının yenisi ile değiştirilmesi sağlık açısından da tavsiye edilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ