Sırt Ağrısı ve Mide Bulantısı

Sırt Ağrısı ve Mide Bulantısı

Sırt bölgesinde ağrı ve mide bulantısı şikayetlerinin bir arada görülmesi, birbiriyle ilintili sebepleri işaret edebileceği gibi farklı nedenlerden ötürü de oluşabilir. Öncelikle bu iki şikayetin birbiriyle ilişki olup olmadığı tespit edilmelidir. Mide bulantısı ile sırt ağrısı ayrı ayrı değerlendirildiğinde, birbirinden farklı bir çok rahatsızlıktan şüphe duyulabilir.

“Sırt ağrısı ve mide bulantısı” problemleri daha çok gebelik, idrar enfeksiyonu ve böbrek taşı gibi rahatsızlıkların belirtisi olarak görülür. Ancak bu belirtiler, birbirinden bağımsız şekilde de oluşmuş olabilir. Yani sırt ağrıları eklem rahatsızlıklarını işaret ediyorken, mide bulantısı gıda zehirlenmesi gibi apayrı bir nedenden dolayı oluşabilir.

Sırt Ağrısı ve Mide Bulantısı Sebepleri Nelerdir?

Gebelik

Gebelik

Hamileliğin adet gecikmesinden sonraki en bilindik belirtisi, mide bulantısıdır. Bu süreçte mide bulantısına genellikle eklem ağrıları eşlik eder. Şayet sırt ağrısı ve mide bulantısı sorunları söz konusuysa, bu durum gebelik sinyali olabilir. Ancak bulgular tek başına hamilelik tanısı için yeterli değildir. Kesin ve doğru tanı için doğum kontrol testlerinin uygulanması önerilir.

Böbrek Taşı Rahatsızlığı

Böbrek taşı

Normal şartlarda idrardan atılması gereken ürik asit, kalsiyum gibi maddelerin idrarın içerisinde yoğun olarak birikmesi ve kristalleşmesi sonucunda böbrek taşları meydana gelir. Halk arasında fazlaca görülen böbrek taşı rahatsızlığının en yaygın belirtisi; karın ve sırt bölgesinde hissedilen ağrılardır. Bu bölgelerdeki ağrıların dışında mide bulantısı, kusma ve sık idrara çıkma gibi şikayetler de rahatsızlık bulgusu olabilir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu

idrar yolu enfeksiyonu

Böbrekler, üretra, mesane ve idrar kanalları yapılarının tümü idrar yolunu oluşturur. İdrar yolunu oluşturan bu yapılardan herhangi birinde enfeksiyon meydana gelmesi durumunda idrar yolu enfeksiyonu rahatsızlığı baş göstermektedir. Yaşanan mide bulantısı ve bel/sırt ağrısı, idrar yolunda enfeksiyonun işaretçisi olabilir. Doğru tanı ve tetkik için gerekli testler uygulanmalı, mutlaka uzman doktora başvurulmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ