Şişme Yatak Nasıl Söndürülür?

Şişme Yatak Nasıl Söndürülür?

Misafir kültürü ile tanınan bir toplum olarak daha çok yatılı kalan misafirler için kullanılabilir bir tercih olan şişme yataklar rahatlığı ile de dikkat çeken bir yapıya sahiptir. Modeline, rengine göre fiyatları değişen şişme yataklar günümüzde pek çok mağazada bulunabilmektedir. Şişme yatakların en büyük avantajı olarak yer yatağı gibi gözükmesinin yanında normal bir yatak gibi sağlıklı ve rahat olmasıdır. Ki bazı modellerinde yerden 60 santimetre kadar yüksekliği mevcuttur.

Birçok fonksiyonel özelliği bulunan şişme yatakları koltuk, koltuk yatak, yatak, şezlong ve çocuk yatağı gibi de kullanabilirsiniz.

Özellikle küçük evi olanlar için iyi bir alternatif olan şişme yataklar az yer kaplama özelliği ile bireylere bu konuda oldukça yardımcı olmaktadır.

Az yer kaplama özelliği ile evinizde rahatça muhafaza edebileceğiniz şişme yataklar, hava üfleme makineleri ile 3.5 dakika gibi kısa sürelerde şişirilirken, makinesiz çok daha uzun sürelerde şişirilebilmektedir.

Tatile gideceğiniz dönemler de dahil olmak üzere küçük bir hava pompası ile sahilin kumu ve çakılı olmadan da yatak rahatlığında bir güneşlenme keyfi için şişme yataklar oldukça idealdir.

Oldukça az bir yer kaplama özelliği ile kamp mekanlarında da çadırınızın içine kurmak için yanınızda taşıyabileceğiniz bir ürün olan şişme yataklar kamplarda dahi bel rahatınız, uyku kaliteniz ve sağlığınızı için iyi bir alternatif olarak sunulmaktadır.

Standart yataklara göre içeriğinde bulunan farklı dolgu malzemesi ile hava kanalları bulunduran şişme yatakların katlanabilen, katlanamayan; tek katlı, çift katlı gibi modelleri de bulunmaktadır. Yapısında bulunan hava kanalları sayesinde homojen hava dağılımına sahip olan şişme yatakların genellikle üst yüzeyleri alt yüzeylerine göre farklılık göstermektedir. Bu farklılığın temel sebebi ise üst yüzeyinden bireylerin kaymasının engellemesine yöneliktir. Bu yüzden şişme yatakların üst yüzeyleri kadife gibi farklı dokulara sahip kumaşlar ile kaplanmıştır.

Şişme Yatağın Havası Nasıl İner?

Şişme yatakları kullanırken dikkat edilmesi gereken bir başka nokta ise yatağın serileceği yüzeydir. Kampa götürdüğünüz şişme yatakları zarar görüp delinmemesi için doğrudan zemine koymamalısınız. Çadır içine sermek çok daha sağlıklı bir yöntemdir. Evde kullanacak olduğunuz şişme yataklar için de hava yerinin iyice kapanmasına dikkat edilmelidir. Aksi halde birkaç saat içinde hava salınacaktır.

Şişme yatakları kullandıktan sonra toplama kısmında ise birinci yöntem olarak yatağın tıpasını çıkarıp havanın kendi halinde çıkması beklemek ve sonra katlamak olacaktır.

Şişme yatağı indirme yöntemlerinden ikincisi ise yatağın hava tıpasını çıkardıktan sonra şişme yatağın üzerine yatıp havanın daha çabuk çıkmasını sağlamak olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ