Siyah Mermer Nasıl Temizlenir?

Siyah Mermer Nasıl Temizlenir?

Siyah mermerler son yıllarda şık duruşu ve popüler oluşu nedeniyle bir çok evde tercih edilmektedir. Ancak görünüşü kadar kullanışı için aynı olumlu cümleleri kurmak mümkün olamamaktadır. Siyah mermerlerde kolayca leke oluşabilir. Toz ve kir belli olur, ayrıca su damlaları çok kolay leke yapabilmektedir.

Siyah mermerin temizlenmesi için piyasadan alabileceğiniz bir çok kimyasal ürün bulunmaktadır. Bu ürünler pahalı olmaları nedeniyle ev bütçesini zorlayabilir, her zaman kullanılamayabilir. Bu nedenle evde çok daha kolay uygulayabileceğiniz yöntemleri tercih edebilirsiniz. Evde uygulayacağınız yöntemler ile siyah mermerleri temizleyebilirsiniz.

Aşağıda evde uygulayabileceğiniz temizleme metotları anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden sizin için uygun olanı seçerek uygulayabilirsiniz. Uygulama esnasında hiçbir basamağı atlamadığınızdan emin olunuz.

1-)Hidrojen Peroksit Kullanın

Hidrojen peroksiti seyrelterek kullanarak siyah mermer üzerinde oluşan lekelerden hızlıca kurtulabilirisiniz. Bunun için 3-4 litre su içerisine 1-2 çay bardağı hidrojen peroksit koyunuz ve bu karışım ile siyah mermerin lekeli olduğu tüm bölümlerini güzelce siliniz. Bu işlemi lekenin miktarına bağlı olarak birden fazla kez tekrarlayabilirsiniz. Ayrıca bu şekilde düzenli olarak mermeri silmek leke oluşumunun da önüne geçmektedir.

2-)Tuvalet İspirtosu Kullanın

Bu karışımla özellikle yerde var olan siyah mermerleri temizlemek, var olan lekeleri çıkarmak için kullanabilirsiniz. Burada 2 bardak su içerisine 1 bardak ispirto karıştırınız. Bu karışımı ılık su bulunan kova içerisine dökünüz ve bu karışım ile ıslattığınız pas pas ile lekeli mermeri siliniz. Bu karışımı sprey kutusu içerisine koyarak da siyah mermer üzerinde lekelenen küçük bölgeler için kullanabilirsiniz.

3-)Karbonat Kullanın

Karbonat özellikle siyah mermer üzerinde oluşan yağ lekelerini gidermek için kullanılmaktadır. Yağ lekesi bulunan bölgelere bol miktarda karbonat dökünüz ve bir süre bekleyiniz. Bu işlemin ardından karbonatlı yeri güzelce ovunuz. Burada karbonatın etkisini arttırmak için limondan yararlanabilirsiniz. Limonu karbonatın üzerine sıkınız ve elinizde kalan limon artığı ile bekleme süresinin ardından mermerin lekeli kısmını ovunuz.

NOT: Siyah mermer üzerinde oluşan lekeleri gidermek için ağartıcı içeren deterjanları da kullanabilirsiniz. Ağartıcı içeren deterjanlar ile düzenli temizlik yapmak mermer üzerinde leke oluşumunu önlemektedir. Ayrıca piyasada bulunan mermer temizlemek için özel yapılmış olan kimyasal preparatlardan da yararlanabilirsiniz. Bu işlem ekonomik olarak biraz daha pahalı olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ