Siyah Zeytinin Tuzu Nasıl Alınır?

Siyah Zeytinin Tuzu Nasıl Alınır?

Dışarıdan hazır olarak alınan yada evde yapılan siyah sele zeytininin tuzunun fazla gelmesi sıkça karşılaşılan bir durumdur. Öyle ki bazı durumlarda zeytin aşırı tuzlu olduğu için yenilemez. Peki siyah zeytinin tuzu nasıl alınır?

Evde uygulayacağınız birkaç pratik yöntem ile siyah zeytinin tuzundan kolayca kurtulabilirsiniz. Uygulayabileceğiniz bu yöntemler aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.

1-)Suda Bekletin

Su siyah zeytinin tuzunun azaltılması için en sık kullanılan yöntemdir. Siyah zeytinin tuz miktarına göre su içerisinde bekletme sürenizi de arttırabilirsiniz. Bu şekilde pasif bir difüzyon olayı gerçekleşir ve fazla tuzdan kolayca kurtulabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken püf nokta tuz miktarı fazla ise içerisinde beklettiğiniz suyu belli sürelerde muhakkak değiştiriniz. Bu işlemden sonra zeytinleri bir kap içerisine koyarak bol su ile muhakkak yıkayınız.

2-)Hamur İşlerinde Kullanın

Siyah zeytinleri bol su içerisinde yıkadınız ancak yine de istediğiniz kadar tuz miktarından kurtulamadıysanız burada uygulayacağınız en güzel yöntem zeytinleri değerlendirmeniz.

Bunun için yapacağınız hamur işine kesinlikle ekstra tuz atmayın sadece zeytinleri kullanın. Zeytinlerde aşırı tuz hamur işi içine girince giderek azalacak ve nefis lezzetler ortaya çıkacaktır.

3-)Sirke Kullanın

Tuzlu siyah zeytinleri tüketmeden bir gece önce sirkeli su içerisinde bekletiniz. Bu yöntem çok etkilidir ve kısa süre içerisinde tuzdan kurtulmuş olursunuz. Ancak bu yöntemde zeytinlerin üzerine sinen sirke kokusundan kurtulmak için muhakkak zeytinleri kullanmadan önce bol su ile yıkayınız.

4-)Patates Kullanın

Patates tuz emici özelliğinden dolayı tuzlu yemeklerin hemen hemen hepsinin kurtarıcısı olarak ev hanımları tarafından kullanılmaktadır. Aynı şekilde patatesin tuz emme özelliğinden zeytinlerdeki tuzlardan kurtulmak için de yararlanılabilir.

Tek yapmanız gereken derin bir kaba zeytinleri koyun üzerine ılık su ilave edin ve bir orta boy patatesi dilimleyerek kabın içerisine koyun. Bu şekilde bir süre bekleyiniz. Ardından zeytinleri yıkayarak kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ