Sol Göğsümün Altında ve Sol Kolumda Uyuşma Var

Sol Göğsümün Altında ve Sol Kolumda Uyuşma Var

Sol kolumda ve göğüs altı bölgesinde uyuşma var şikayeti genellikle kalp hastalıklarıyla ilişkilendirildiğinden, paniğe ve endişeye kapılınır. Her ne kadar sol kol uyuşmasının en bilindik sebebi kalp rahatsızlıkları olsa da, her durumda kalp hastalıklarının göstergesi olmayabilir. Kimi zaman sinir hasarı, sinir sıkışması ve vitamin eksikliği gibi daha basit nedenlerden ötürü de sol göğüs altında ve kolda uyuşma şikayeti baş gösterebilmektedir. Uyuşmanın kalp hastalıklarıyla ilgili olup olmadığının detaylı ve doğru tetkiki için kesinlikle uzman doktora başvurulmalıdır.

Sol Kolda Uyuşma Neden Olur?

Sinir Sıkışması ve Hasarı

Vücutta duyu iletiminden sorumlu sinirlerin sıkışması veya hasara uğraması halinde, sinirlerin bulunduğu bölgede uyuşma ve karıncalanma hissi oluşabilir. Sol kolun üzerine doğru uyumak, kola fazla yük binmesi, diyabet gibi nedenler sol kolda uyuşma şikayetine neden olabilir.

Vitamin Eksikliği

Gün içerisinde yetersiz ve sağlıksız beslenme programlarının izlenmesini takiben, vitamin eksikliği problemi meydana gelebilir. Özellikle B12 vitamini eksikliğine bağlı olarak vücutta uyuşma, karıncalanma ve iğne batma hissi gibi şikayetlere sık rastlanır.

Dolaşım Sistemi Rahatsızlıkları

Kan dolaşım sisteminde oluşabilecek sorunlar, rahatsızlıklar vücudun uç bölgelerine kan akışının sağlanmasını olumsuz açıdan etkileyebilir. Ve buna bağlı olarak kolda uyuşma, karıncalanma sorunları baş gösterebilir. Hareketsiz yaşam tarzı, bol yağlı besinlerin olduğu öğünlerin tüketilmesi ve sigara içmek gibi pek çok faktör kan dolaşım sistemine zarar verebilir. Bunların yanı sıra dolaşım sorunu, kalp rahatsızlıklarıyla da ilintili olabileceğinden konuyla ilgili doğru bilgi için kesinlikle uzman hekime danışılmalıdır.

Kalp Rahatsızlıkları

Göğüs bölgesinde hissedilen ağrı ve kolda uyuşma, kalp krizinin en bilindik belirtileri arasındadır. Sol göğüs altında ve kolda uyuşma/karıncalanma şikayetinin altında yatan neden, kalp rahatsızlıkları olabilir. Bu yüzden koldaki uyuşma şikayeti kesinlikle göz ardı edilmemeli ve mutlaka uzman doktora gidilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ