Sol Gözde Görme Kaybı

Sol Gözde Görme Kaybı

Görme kaybı görme hissinin kaybolmasıdır. Görme kaybı geçici ya da kalıcı olabilir. Görme kaybı iki gözde meydana gelebileceği gibi tek gözde de görme kaybı meydana gelebilir.

Bazı körlükler de kişi hiç görmüyor değildir. Gözlük ya da kontak lens kullanarak en fazla %10 görülebilir. Bu duruma yasal körlük denir.

Görme kaybının yaşanmasının altındaki sebepler primer etkiden kaynaklı olabileceği gibi başka hastalıkların etkisinden dolayı da sekonder olarak meydana gelebilir.

Sol gözde görme kaybı sıklıkla yaşanılabilen bir rahatsızlıktır. Genellikle beyin damarlarında meydana gelen tıkanıklıklardan ya da daralmadan meydana gelir.

Göze gelen damarların hasarlanması bazı travma durumlarında da meydana gelebilir. Bu tarz görme kayıpları genellikle geri dönüşümsüz olmaktadır.

Sol gözde görme kaybı genellikle;

  • Gözü besleyen koroner damarlarda meydana gelen tıkanıklıklardan
  • Glokom gibi göz rahatsızlıklarından
  • Hipertansiyon gibi kontrol altına alınması gerekli olan kronik rahatsızlıklarda
  • Diyabet (ÅŸeker) hastalığının kontrol altına alınamadığı ya da ileri evrelerinde
  • Migrenden kaynaklı olabilmektedir.

Sol gözde görme kaybı geçici ise genellikle 24 saat içerisinde geçmektedir. Yavaş yavaş oluşan görme kayıpları genellikle şeker hastalığı, katarak, vb. hastalıklardan meydana gelmektedir.

Sol gözde görme kaybı mikrop kaynaklı oluşuyor ise genellikle ağrı ve acı görme kaybına eşlik etmektedir.

Sol Gözde Görme Bulanıklığı

Gözde görme bulanıklığı genellikle ışığa karşı duyarlılığının azalması ile belirgin hale gelmektedir. Görme bulanıklığı genellikle yaşlılığa bağlı ortaya çıkmaktadır.

Görme bulanıklığı denilince akla ilk olarak katarak gelmektedir. Katarak göz merceğinin işlevini yitirmesiyle meydana gelmektedir. Genellikle yaşlılıkta ortaya çıkar. Ancak bazı kişilerde kullanılan ilaçlara bağlı da erken yaşta katarak oluşumu mümkündür. Kortizol kullanımı erken yaşta katarak oluşumuna en büyük örnektir.

Katarak kaynaklı görme bulanıklığının tedavisinde cerrahi müdahale gereklidir. Kolay bir operasyon ile kişinin matlaşmış göz merceği değiştirilir yerine yenisi konur. Bu sayede hasta ameliyat sonrasında eskisi gibi görmeye başlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ