Sol Kaburga Altı Sıkışması

Sol Kaburga Altı Sıkışması

Vücutta göğüs kafesini oluşturan kemikler, kaburga olarak ifade edilir. Sol kaburga altı bölgesinde meydana gelebilen sıkışma ve ağrı hissi pek çok kişinin ortak sorunlarından biridir. Hissedilen sıkışma, kişinin yaşamını olumsuz etkileyebilmekte ve uykusuz gecelere sebebiyet verebilmektedir. Sol kaburga altı sıkışması şikayeti genellikle bu bölgedeki organlarda oluşabilen rahatsızlıklardan kaynaklanmaktadır.

Sol Kaburga Altında Ağrı ve Sıkışma Neden Olur?

Mide Rahatsızlıkları

Sol kaburga altı sıkışması ve ağrı şikayetinin en bilindik nedenlerinden biri; mide rahatsızlıklarıdır. Kaburganın alt bölgesinde bulunan midede meydana gelebilecek sorunlar, rahatsızlıklar kaburga altında ağrı hissedilmesine neden olabilmektedir. Mide ile ilgili rahatsızlıklar çoğunlukla beslenme alışkanlıklarından kaynaklandığından, dengeli ve sağlıklı beslenme programlarının izlenmesi tavsiye edilir. Mideyi rahatlatıcı yiyeceklerin tüketilmesi, bu sebepten oluşabilecek kaburga altı ağrılarını önleyicidir. Bol acı, baharatlı ve asitli gıdaların tüketilmesi önerilmez.

Kaburga Kasları

Kaburga altı sıkışması probleminin altında yatan neden; kaburga kaslarındaki sorunlar olabilir. Uzun süreli hareketsizlik, yanlış oturuş/duruş pozisyonu veya kaburga kaslarına fiziksel darbe alınması gibi pek çok etken kaburga kaslarında ağrıya neden olabilir. Kaslarda hissedilen ağrı, sol veya sağ kaburga bölgesine vurarak burada da ağrı şikayetinin baş göstermesine sebebiyet verebilir.

Kalp Rahatsızlıkları

Sol kaburga altı sıkışması ve ağrısı şikayeti kaburgaların ortalarına doğru hissediliyorsa, bu ağrılar kalp rahatsızlıklarının işaretçisi olabilir. Kaburga altı ağrısının yanı sıra boyun bölgesinde sızı ve ağrı da hissedilir. Ağrıların kalp rahatsızlıklarıyla ilintili olabileceği düşünülüyorsa, kesinlikle uzman bir doktora gidilmelidir.

Sol kaburga altı sıkışmasının yukarıda bahsedildiği gibi bir çok sebebi olabilir. Hissedilen sıkışma, ağrı gibi sorunlar ciddi sağlık problemlerinin göstergesi olabileceğinden kesinlikle gözardı edilmemelidir. Doğru teşhis ve nedene yönelik tedavi için bir an evvel uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ