Soyulmuş Sarımsak Nasıl Saklanır?

Soyulmuş Sarımsak Nasıl Saklanır?

Sarımsak, yemeklerde tat verici olarak sıkça tercih edilen bir sebzedir. Bu sebzenin hoş aromasının yanı sıra içermiş olduğu etkim maddelerden dolayı tedavi edici özelliği de bulunmaktadır.

İçermiş olduğu bitkisel maddeler antibiyotik gibi kullanılabilmesini sağlamakta, tansiyon hastalarında tansiyon düşürücü görev yapmaktadır.

Taze soyulmuş sarımsak içermiş olduğu maddelerden dolayı yoğun bir koku yayabilir. Bu koku bazı kişiler tarafından tahammül edilemez bir koku olabilir. Özellikle soyulmuş sarımsakların bu kokuları yaymadan saklanmasını sağlamak herkesin istediği bir durumdur.

Soyulmuş sarımsaklar çeşitli yöntemler kullanılarak koku yapmadan gerek buz dolaplarında gerek ise dış ortamda oda sıcaklığında saklanabilmektedir.

1-)Ağzı Kapalı Kaplarda Saklayın

Sarımsak yenilmesinin yanı sıra tedavi özelliğinden dolayı da sıkça kullanılmakta olunan bir sebzedir. Kullanım amacına bağlı olarak kullanılacak kap değişiklik gösterebilmektedir.

Genellikle soyulmuş sarımsak etrafa koku yaymaması ve hızla bozulmaması için cam kaplar içerisinde ağzı sıkıca kapatılarak saklanmalıdır. Uzun vadeli saklamalarda güneş ışığından etkilenmesini önlemek amacıyla amber renkli cam kavanozlar tercih edilmelidir.

2-)Buzdolabı Poşetlerinde Saklayın

Soyulmuş sarımsakları yemekte kullanmak üzere önceden hazırlayarak saklayabilirsiniz. Bu saklama işlemi esnasında mutlaka buzdolabını kullanın. Buzdolabına koku yayılmasını önlemek için de buzdolabı poşetlerinden yararlanın.

Çeşitli boyutlarda bulunan ve ağzı kilitlenerek hava geçişine engel olan buzdolabı poşetlerini seçerek kullanınız. Açılan buzdolabı poşetlerinin kilit özelliği çoğu zaman azaldığı için koku yayılmasına sebep olabilir. Bu nedenle tek kullanımlık poşetler içerisine soyulmuş sarımsakları koyarak saklayınız.

NOT: Sarımsağın yoğun biçimde koku vermesi içerisindeki etkin maddelerin açığa çıkması ile oluşmaktadır. Etkin maddeler mekanik bir etki ile ortaya çıkar yani sarımsağın ezilmesi ya da dövülmesi gerekmektedir. Bu işlemler olmaz ise çoğu zaman sarımsak soyulduğu halde koku yaymadan saklanabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ