Spor Ayakkabı Elde Nasıl Yıkanır?

Spor Ayakkabı Elde Nasıl Yıkanır?

Spor ayakkabılar, sadece spor yapılırken kullanılan ayakkabılar olmaları dışında günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız ayakkabılardır. Bu kadar sıklıkla kullanılan ayakkabılar söz konusu olduğundaysa onların temizlikleri de oldukça hassas ve önemli bir konu haline gelmeye başlar.

Bu noktada ise spor ayakkabılarınızı çamaşır makinesinde yıkamanız bazen istenmeyen sonuçlara yol açabilir veya çamaşır makinesinde yıkamadan sonra spor ayakkabıların durumunu beğenmeyebilirsiniz. Bu durumda ise elde yıkama daha uğraştırıcı bir yöntem gibi gözükse de elde ettiğiniz sonuçlar açısından daha tatmin edici bir yöntemdir. Spor ayakkabıyı elde temizlemek için öncelikle diş fırçası, şampuan, kova, bir miktar su, bulaşık süngeri ya da lif ve son olarak daha etkili bir temizlik için sirke gerekmektedir.

1-)Ön Hazırlık İşlemi

Bu malzemeleri temin ettikten sonra ilk olarak kovanızı yarıya kadar su ile doldurun. Su dolu kovanıza isteğinize bağlı olarak bir bardak sirke ekleyin ve karıştırın. Sonrasında ayakkabınızın üzerindeki veya tabanındaki çamur gibi topaklaşmış lekelerden kurtulun. Bu işlemi diş fırçası yardımı ile akan suyun altında kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu şekilde ayakkabınızın kaba kirini temizledikten sonar bağcıklarını çıkarın.

2-)Yıkama İşlemi

Ön hazırlık işleminin ardından ayakkabılarınızı hazırladığınız kovanın içine koyun. Bir diş fırçasının ucuna bir miktar şampuan koyarak bu diş fırçası ile spor ayakkabınızın önce tabanını daha sonraysa yüzeyini güzelce fırçalayın. Fırçalama işleminin ardından kovanızın içine bir miktar şampuan koyun ve karışımı köpürene kadar karıştırın.

Daha sonra spor ayakkabınızı karışımın içine koyun ve lif ya da bulaşık süngeri ile spor ayakkabınızı çitileyerek güzelce silin. Silme işleminin ardından ayakkabınızı sirkeli su karışımı ile güzelce durulayın ve sonrasında kovanızı boşaltın. Boşaltma işleminden sonra ayakkabınızı bir kez daha soğuk suya tutun. Bu adım için kovanızı soğuk su ile yarıya kadar doldurun ve üzerine isteğinize bağlı olarak bir çay bardağı sirke dökün. Yeniden hazırladığınız karışım ile spor ayakkabınızı bir kez daha çitileyerek yıkayın. Son yıkama işleminin ardından en az 10 dakika kadar karışımın içinde bekletin.

3-)Kurutma Ä°ÅŸlemi

Bekleme süresinin sonunda ayakkabınızı havalandırabileceğiniz uygun bir alanda kurumaya bırakın. Daha önceden ayırmış olduğunuz bağcıklarınızı ise su ve şampuan yardımı ile güzelce çitileyerek yıkayın. Yıkama işleminin ardından bağcıklarınızı da havadar ortamda kurumaya bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ