Sprey Boya Duvardan Nasıl Çıkar?

Sprey Boya Duvardan Nasıl Çıkar?

Sprey boya ile eşya boyama işlemleri esnasında etraf batabilir, özellikle duvarlarda sprey boyalardan kaynaklı lekeler oluşabilir. Aynı zamanda duvara sprey boylar ile yazılar yazılabilir. Tüm bu durumların sonucunda duvarda oluşan sprey boya lekelerini çıkarmak çoğu zaman zahmetli neredeyse imkansızdır. Bazı durumlarda özellikle geçici sprey boyaların kullanılmadığı durumlarda duvarda oluşan lekeleri çıkarmak imkansızdır.

Duvarda oluşan sprey boya lekelerini, yazılarını çıkarmak için aşağıda çeşitli yöntemler anlatılmaktadır. Siz de bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak oluşan sprey boyalardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

1-)Sabunlu Su ile Silin

Bu metot özellikle su ile kolaylıkla çıkabilen geçici sprey boyalar için uygun ve kolay bir yöntemdir. Tek yapmanız gereken bol miktarda ılık su içerisine doğal sabun ya da sabun tozu koymak. Bu sulu karışım ile duvarları siliniz. Silme işlemi esnasında pamuklu bir bez kullanın ve silme işlemini lekenin az olduğu kısımdan çok olduğu kısma doğru yapınız. Bu sayede sprey boya etrafa dağılmamış olur. Bu işlemi duvardaki lekeleri çıkarmak için birden fazla kez yapmanız gerekli olabilmektedir.

2-)Tiner Kullanın

Tiner boya ve boya benzeri maddeleri kolaylıkla çıkarıcı özelliği bilinen organik bir kimyasal maddedir. Sprey boyası bulunan yeri tinerli bez ile silmek yapılabilecek bir durumdur. Ancak bu esnada tiner duvardaki diğer boyaların renginde değişime de sebep olabilir. Bu yüzden çok dikkatli olunması gerekmektedir. Küçük hareketler ile lekeyi dağıtmadan pamuklu bezler ile silme işlemi yapılmalıdır.

Tineri seyrelterek kullanmak ilk etapta denenebilir. Bu şekilde duvar daha az müdahaleye maruz kalır. Ancak çıkmayan durumlarda direkt tiner kullanmak gerekmektedir.

3-)Boya Yapın

En son ancak en güvenilir ve kesin çözümlerden bir tanesi duvarın tekrar boyanmasıdır. Bu işlem esnasında dikkat edilmesi gereken husus sprey boyanın alttan gözükmemesi, bir diğer tabir ile boyanın kusmamasıdır. Bunun için öncelikli olarak sprey boya üzerine uygun renklerde kapatıcı özelliği olan boyalar ile astar atılmalıdır. Bu astar boyama işlemini çok daha kolaylaştırmaktadır. Astar sayesinde tek kat boya ile sprey boya lekesi hızla kapanabilmektedir.

NOT: Sprey boyaları çıkarmak için piyasada birçok farklı markaya ait çıkarıcı kimyasallar bulunmaktadır. Bu kimyasallardan herhangi birini alarak rahatlıkla duvarınızdaki lekeleri çıkarmak için kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ