Stor Perde Nasıl Çıkarılır?

Stor Perde Nasıl Çıkarılır?

Stor perdeler, son yıllarda kullanım kolaylığı ve şık sunumundan dolayı ev ve iş yerlerinde sık sık tercih edilmektedir. Stor perdeler evlerde şıklığı ve sporu aynı anda barındırabilir.

Günümüzde çok sık tercih edilen stor perdelerin yıkanması sorun oluşturabilmektedir. Stor perdeleri temizlemek için öncelikli olarak olduğu yerden çıkarmanız gerekmektedir.

Stor perde kendine özgü bir mekanizmaya sahiptir. Eğer doğru şekilde çıkarılmaz ise stor perdelere zarar verebilirsiniz ve bu durumda stor perdeler kullanılmaz hale gelebilir.

Stor perdelerine zarar vermeden çıkarabilmek için aşağıdaki adımları dikkatlice okuyunuz ve uygulayınız.

1-)Klemensi Açın

Stor perdeler takılırken ya da çıkarılırken bazı aparatlar kullanılmaktadır. Bu özel aparatlar ile stor perdeler kornişe tutturulur.

Stor perdelerin kasalarında klemens bulunur. Bu klemensler çelikten yapılmıştır ve stor perdelerin takılma aşamasındaki bağlantılardır.

Stor perdelerinin kilit noktası olan bu klemensler öncelikli olarak açılmalı ve stor perdenin çıkarılması için gerekli olan ilk adım gerçekleştirilmelidir.

2-)Stor Perdeleri Katlayın

Stor perdelerin boyuna göre içerdikleri klemens sayısı değişmektedir. Genellikle üç klemensli stor perdeler kullanılmaktadır.

Stor perdeleri oldukları yerden çıkarmak için öncelikli olarak storu kapayınız. Bu işlemin ardından klemensin bir tarafından baskı uygulayarak çekme işlemini yapın.

3-)Klemensleri Yerinden Çıkarın

Klemensleri en son aşamada yerinden çıkarınız. Burada kolay yol klemenslerin bir tarafına baskı uygulayın ve diğer taraftan eliniz ile çekiniz. İlk iki klemensi çekmek zor olabilir burada stora zarar vermemeye dikkat ediniz. Son klemens kendiliğinden çıkabilmektedir.

Bu işlemler stor perde küçük ise ya da boy ölçüsünde ise çok daha kolay gerçekleşmektedir. Boyunuzun ulaşamadığı stor perdelerde bu işlemi yapmak için muhakkak bir merdiven kullanınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ