Su Isıtıcı (Kettle) Nasıl Temizlenir?

Su Isıtıcı (Kettle) Nasıl Temizlenir?

Su ısıtıcılar mutfaklarda en yaygın kullanılan pratik ev aletlerinden biridir. Halk arasında yaygın olarak bilinen adı ise kettle’dır. Su ısıtıcılar dar ve derin olması nedeni ile temizliği zor gözüken eşyalardan biridir. Su ısıtıcılarda kullanıma bağlı olarak zamanla kirlenmeler meydana gelir. Bu kirlenmelerin nedenleri farklılık gösterse de en sık karşılaşılan kirlenme nedeni yaşadığınız yerdeki suyun özellikleridir. Sularda bulunan kireç ve diğer maddeler su ısıtıcıların kirlenmesine neden olur. Her ne kadar göz korkutucu gibi gözükse de su ısıtıcıyı temizlemek için uygulanabilecek birkaç basit yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulamak için ise limon, limon tuzu ve beyaz sirke gerekmektedir.

Su Isıtıcı Nasıl Temizlenir?

1-)Limon ile Temizleme

Limon kullanarak su ısıtıcı temizlemek istiyorsanız öncelikle tüm bir limonunun suyunu su ısıtıcınızın içine sıkın. İçinde limon suyu bulunan su ısıtıcınızı bu şekilde 15-20 dakika kadar bekletin. Daha sonra üzerine belirtildiği sınıra kadar su ilave edin. Bu şekilde su ısıtıcınızı çalıştırın ve ayarlamış olduğunuz son sıcaklığına ulaştığında içindeki suyu boşaltın. Su ısıtıcınız tertemiz olacaktır. Eğer tam olarak temizlenmediğini düşünüyorsanız bir kez daha bu işlemleri tekrarlayın. Limonlu suyu boşalttıktan sonra birkaç kez temiz su ile durulayın.

2-)Limon Tuzu ile Temizleme

Su ısıtıcınızı limon tuzu ile temizlemek oldukça kolay olan bir diğer yöntemdir. Bunun için su ısıtıcınızı kapasitesini tamamen dolduracak şekilde su ile doldurun. Ardından üzerine 1 yemek kaşığı kadar limon tuzu ilave ederek en yüksek ayarına getirin ve çalıştırın. Su tamamen kaynadığında kaynamış olan suyu dökün ve birkaç kez temiz su ile çalkalayarak limon tuzu ve su karışımının kalıntılarını temizleyin.

3-)Beyaz Sirke ile Temizleme

 

Beyaz sirke kullanarak su ısıtıcı temizleme oldukça etkili bir yöntemdir. Ancak sirke kokusu güçlü kokulardan biri olduğu için bu yöntem ile temizleme işlemi uyguladıktan sonra su ısıtıcınızda biraz sirke kokusu oluşabilir. Bu nedenle sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız diğer yöntemleri uygulamanız daha iyi olacaktır.

Beyaz sirke kullanarak su ısıtıcı temizlemek için öncelikle su ısıtıcınızın su alma kapasitesinin 4’te 3’ü kadarını su ile doldurarak en yüksek sıcaklıkta çalıştırın. Su kaynadıktan sonra su ısıtıcınızı kapatarak kalan 4’te 1’lik kısma beyaz sirke ilave edin. Bu şekilde su ısıtıcınızı en az 8 saat bekletin. 10 saati aşmamasına da özen gösterin.

Daha sonra sirkeli suyu boşaltarak birkaç kez temiz su ile durulayın. Ardından tamamen temiz su ile doldurarak tekrar yüksek sıcaklıkta çalıştırın. Ardından bu suyu da dökerek tekrar temiz su ile durulayın. Bu şekilde sirke kokusu oldukça azalacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ