Süet Ayakkabı Boyanır mı?

Süet Ayakkabı Boyanır mı?

Süet ayakkabı çoğu zaman duruşuyla, görünüşüyle, deri ayakkabıya göre daha yumuşak geçişleriyle tercih edilmektedir. Süet ayakkabılar çok hoş durmasına rağmen kullanım esnasında bazı sorunlar oluşabilmektedir. Süet ayakkabı çok çabuk kirlenir. Peki süet ayakkabı boyanır mı? süet ayakkabının boyanması deri ayakkabılara göre biraz daha işlem gerektirir, zaman alır.

1-)Süet ayakkabı fırçası ile tarayın

Süet ayakkabıyı boyamadan önce süet ayakkabı fırçalarıyla muhakkak tarayın. Tarama işlemini tek bir yöne doğru yapınız. bu sayede boyama işlemi esnasında boyanmayan yer kalmasını ve leke leke boya oluşumunu engellersiniz.

2-)Sprey boya kullanın

Süet ayakkabıları kullanırken mutlaka sprey boya kullanınız. Süet ayakkabıları boyarken normal boya fırçası kullanmak süet ayakkabının şeklini bozabilir ayrıca boyanın homojen olarak dağılmasını sağlamaktadır.

Süet ayakkabılar için piyasa birçok renkte sprey boyalar bulunmaktadır. Kaliteli sprey boya ile ayakkabınızı boyayabilir, profesyonel yardım almaktan kurtulabilirsiniz.

3-) İyice kurumasını bekleyin

Süet ayakkabıların kuruması biraz zaman alabilir. Bu sebeple süet ayakkabılar boyandıktan sonra kuruması için belli bir süre bekleyin. Boyama işleminden iyice zaman geçmeden süet ayakkabıların kullanımı kişinin ayağına ya da çorabına süetin renginin geçmesine sebep olabilir.

4-)Kuruduktan sonra süet ayakkabı fırçası ile tekrar tarayın

Süet ayakkabıyı boyadıktan ve kuruduğundan emin olduktan sonra süet ayakkabı fırçası ile tekrar tarayınız. Bu işlem ile süet ayakkabınızın hem ömrünü uzatırsınız hem de boyama işleminde boyanmayan bir yerin olup olmadığını kontrol etmiş olursunuz.

NOT: Süet ayakkabılarınız yağmurda ıslandığında kesinlikle kurutmak için sıcak uygulamayın. Sıcak uygulayarak süet ayakkabıları kurutmaya çalışmak süet ayakkabının şeklini bozar hatta ayakkabının kullanılamaz hale gelmesine sebep olur. Bu sebeple ıslanan süet ayakkabılarınızı oda sıcaklığında kurumaya bırakın ve şekilli bozulmasın diye içerisine gazete kağıdı koyunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ