Süet Ayakkabı Yıkanır mı?

Süet Ayakkabı Yıkanır mı?

Süet; ciltli olarak değer görmeyen derilerin, zımparalanması ile işlenen deri türü olarak ifade edilmektedir. Gerek çanta gerek ayakkabı gibi bir çok alanda kullanılan süet, yapısı gereği hoş bir görünüme sahiptir. Son dönemlerde süet ayakkabı olarak dikkat çeken süet deri türü ile ilgili merak edilen konuların başında, süet ayakkabının yıkanıp yıkanamayacağı gelmektedir.

Hem kadınların hem de erkeklerin fazlaca rağbet ettiği süet ayakkabılar, yapısı gereği toz ve kiri çabuk kaparlar. Çok çabuk kirlenen süet ayakkabıların temizliğinin düzenli yapılması, ayakkabının hoş görünmesi ve uzun ömürlü olması açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. Bazılar temizliğin yanı sıra süet ayakkabıyı direkt yıkamak gibi hataya düşerler. Süet özelliği olan ayakkabının yıkanması, ayakkabını süet özelliğini bozarak estetik duruşunu mahvetmiş olur.

Süet Deri Yıkanır mı?

Süet ayakkabının sık sık kirlenmesinden ve toz kapmasından ötürü, tercihi süetten yana olan kişilerde çoğunlukla “süet ayakkabı yıkanabilir mi?” sorusu uyanmaktadır. Ayakkabının su ile temas etmesi, süet özelliğini olumsuz etkileyerek ayakkabının estetik görünümünü bozacağından ötürü süet ayakkabının yıkanması tavsiye edilmez. Süet ayakkabıyı yıkamak gibi bir hataya düşmektense,  doğru şekilde süet ayakkabı temizleme yöntemleri uygulanması önerilir. Süet ayakkabı nasıl temizlenir başlıklı yazımızdan, ayakkabının süet özelliğini kaybetmeden nasıl temizlenebileceğini öğrenebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ