Sulu Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Sulu Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Sulu boya yapılırken boyanın damlaması ya da sulu boya fırçasının ıslatıldığı su dolu kabın dökülmesi sonucunda etrafta sulu boya lekesi olabilir. Etrafa dökülen sulu boyanın leke yapmaması ya da oluşan lekenin kalıcı bir hale gelmemesi için hiç zaman kaybetmeden müdahale yapılmalıdır.

Sulu boya lekesinin çıkarılması için kumaşın kurumasına izin verilmemelidir. Hiç zaman kaybetmeden dökülen yer temizlenmelidir. Temizleme işlemi için çeşitli yöntemler kullanılabilmektedir. Aşağıdaki yöntemleri dikkatlice okuyunuz ve sulu boyanın kalıcı bir leke oluşturmaması için aşağıdaki aşamaları harfiyen yerine getiriniz.

1-)Kuru Bez Kullanın

Öncelikli olarak amaç, lekenin çok fazla yayılmasını önlemektir. Lekenin fazla yayılmaması ya da derinlemesine işlememesi için mutlaka kuru bir bez ile sulu boya dökülen yeri öncelikli olarak siliniz. Silme işlemini pamuklu bir bez ile yapınız ve lekenin dağılmaması için özen gösterin.

2-)Sabunlu Su Kullanın

Oluşan sulu boya lekesini çıkarmak için doğal sabunlardan yararlanabilirsiniz. Sulu boya sulu fazda çözünen bir boyadır. Bu sebeple suyu seven kimyasallar ile çözülerek lekeden kurtulabilirsiniz.

Sabunlu su ile sulu boya lekesi olan yerleri silebilirsiniz. Bu işlemi bezi direkt olarak sabunlayarak yapabileceğiniz gibi bir kova içerisinde ılık sabunlu su yaparak bu su ile sulu boya lekesi bulunan bölgeyi silebilirsiniz.

Sulu boyanın çıkarılması için sulu boyası olan kıyafetlerinizi bol su ile yıkayabilirsiniz. Elde yıkanmayan kıyafetleriniz için uygun yıkama şartlarına göre çamaşır makinelerini kullanabilirsiniz.

Çamaşır makinesinde bol su ile temas etmesini sağlamak için uzun programları ya da ön yıkamalı programları ayarlayabilirsiniz.

3-)Ağartıcı Kimyasal Kullanın

Bu işlem özellikle açık renkli ve beyaz renkli kıyafet, koltuk döşemesi ve halıların temizlenmesi için kullanılmaktadır. Bol miktarda ağartıcı içeren deterjanları kullanmanız lekenin çıkarılması için yeterli olacaktır.

NOT: Sulu boya, suda kolayca çözünen bir boya türü olduğundan dolayı bol su ile temizleme işlemi lekeden kurtulmanızı sağlar. Ancak bol su ile yaptığınız uygulama aksi şekilde boyanın daha da yayılmasına sebep olabilir. Bu durumu önlemek için çok dikkatli davranınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ