Sürekli Sağ Boşluğum Ağrıyor

Sürekli Sağ Boşluğum Ağrıyor

Karnın sağ tarafında hissedilebilen ağrılar, sancılar; “sürekli sağ boşluğum ağrıyor” şikayetine sebebiyet verebilmektedir. Karnın sağ bölgesinde görülebilen ağrılar, sol taraf da meydana gelebilmektedir. Ağrılar kimi zaman çok şiddetli hissedilmekte ve kişinin yaşamını olumsuz açıdan etkileyebilmektedir.

Karnın sağ tarafında hissedilen ağrılar böbrek taşı, apandisit ve yumurtalık kisti gibi ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Hissedilen ağrının altında yatan neden, şikayetin beraberinde getirdiği diğer sorunlarla birlikte anlaşılabilmektedir. Mide bulantısı ,kusma ve iştah kaybı gibi başka şikayetlerin görülüp görülmediği tanı aşamasında oldukça önemlidir.

Karnın Sağ Tarafında Ağrı Nedenleri Nelerdir?

Sağ boşluğum ağrıyor şikayeti, daha çok karnın sağ tarafındaki organlarda oluşabilen çalışma bozukluklarından kaynaklanmaktadır. Bu bölgedeki organlarda oluşabilecek sorunlar, rahatsızlıkların neticesinde sağ boşluk ağrısı sorunu belirebilir.Karaciğer, safra kesesi, pankreas, apandis, sağ kalın bağırsak, akciğerin sağ alt kısmı karnın sağ tarafında bulunan organlardır.

Apandisit 

Apandisin, iltihaplanması durumudur. Karnın sağ alt bölgesinde sürekli ve şiddetli ağrıya sebebiyet verebilir. Ağrının yanı sıra yüksek ateş ve iştah kaybını da beraberinde getirebilir.

Böbrek Taşı 

Karnın sağ tarafında hissedilen şiddetli ağrıların nedeni böbrek taşı rahatsızlığı olabilir. Genellikle ağrılar birden bire başlar ve giderek artar. Kimi zaman karın bölgesinden genital bölgeye kadar ağrı hissedilebilmektedir. Kişinin gündelik yaşamını direkt olarak olumsuz etkiler. Kesinlikle ihmal edilmemeli, doğru tedavi için uzman doktora gidilmelidir.

Dış Gebelik 

Döllenmiş yumurtanın rahim içinden başka bir bölgeye konuşlanması(yerleşmesi), dış gebelik şeklinde ifade edilir. Karnın sağ alt bölgesinde hissedilen ağrıların nedeni dış gebelik olabilir. Ağrılar tek başına dış gebelik bulgusu olarak değerlendirilemez. Fakat beraberinde baş dönmesi ve adet evresine aşırı kanama gibi sorunlar söz konusuysa, dış gebelikten şüphelenilebilir.

İdrar Yolu Rahatsızlıkları

İdrar yolu derken kastedilen; üretra, böbrekler, mesane ve idrar kanalı yapılarının tümüdür. Bu yapılardan herhangi birinde oluşabilecek sorunlar, rahatsızlıklar  yani idrar yolu rahatsızlığı; karnın sağ bölgesinde ağrıya sebebiyet verebilir. Ağrının yanı sıra idrara çıkıldığında oluşan yanma hissi, idrar yolu enfeksiyonunun işaretçisi olabilir.

Sağ boşluğum ağrıyor şikayeti, yukarıda bahsedilen rahatsızlıklar gibi bir çok ciddi sorunun habercisi niteliğinde olabilir. Bu yüzden kesinlikle gözardı edilmemeli ve en kısa sürede uzman doktora gidilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ