Sütyen Çamaşır Makinesinde Yıkanır mı?

Sütyen Çamaşır Makinesinde Yıkanır mı?

Sütyenler kadınların en temel ihtiyaçlarından birisidir. Bu nedenle de her kadının mutlaka sütyeni bulunmaktadır. Ancak sütyenler doğrudan vücut ile temas halinde olduğu için ter gibi olumsuz etmenlerden diğer kıyafetlere oranla çok daha çabuk etkilenmektedir. Bu durumda istenmeyen kokulara sebebiyet vermemek adına sütyenlerin sık sık yıkanmasına neden olmaktadır.

Sütyen yıkamak birçok kadının tereddüt ettiği ve çekindiği bir konudur. Ancak sütyen yıkama işlemi aslında oldukça basittir. Bunun için uygulanabilecek farklı yöntemlerde bulunmaktadır. Tek bir yöntem olmaması da kadınları en çok rahatlatan konudur.

Sütyenlerin yıkanması ile ilgili ilk ayrım elde yıkama ve çamaşır makinesinde yıkama olarak ikiye ayrılsa da bu gruplar içerisinde de çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Her ne kadar sütyenlerin çamaşır makinesinde yıkanması olumsuz gibi gözükse de aslında oldukça pratik ve etkili bir yöntemdir. Üstelik elde yıkamaya göre de çok daha etkili sonuçlar sağlanmaktadır. Çamaşır makinesinde sütyen yıkamanın iki farklı yolu bulunmaktadır.

Çamaşır Makinesinde Sütyen Yıkama Yöntemleri

1-)Yıkama Topu ile Yıkama

Sütyenleri çamaşır makinesinde yıkamak için kullanılabilecek en etkili yöntem sütyen yıkamak için özel olarak üretilmiş olan yıkama toplarını kullanmaktır. Bu yıkama topları iç içe iki toptan oluşmaktadır. Yıkama topu yöntemini kullanarak sütyenlerinizi yıkamak için öncelikle küçük olan topu büyük topun içinden çıkarın. Daha sonra yıkamak istediğiniz sütyeninizi bu küçük topun etrafına sararak büyük topun içine yerleştirin ve büyük topun kancalarını kapatın. Bu şekilde makineye atarak düşük sıcaklıklarda benzer renkler ile birlikte yıkayabilirsiniz.

2-)Doğrudan Yıkama

Sütyenlerinizi yıkamak için hiçbir aparat kullanmadan doğrudan çamaşır makinesine atmanızda mümkündür. Ancak bu yöntemi uygulamak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu yöntem iç çamaşırlarına herhangi bir destek oluşturmadığı için iç çamaşırlarınızın deforme olmasına neden olabilecek bir yöntemdir. Bu nedenle doğrudan yıkama yöntemini dikkatli olarak uygulamak gerekmektedir.

Öncelikle sütyenlerinizi aynı ya da birbirine çok yakın renkler ile birlikte yıkamalısınız. Farklı renkler hassas bir yapıya sahip olan sütyenlerinizin renklerinde değişime neden olabilir. İç çamaşırlarınızın formunun bozulmaması için ise yapmanız gerekenlerden birisi de 30 dereden daha yüksek sıcaklıklarda yıkamamaktır. Yüksek sıcaklık formlarının bozulmasına neden olacaktır.

Aynı şekilde düşük devirlerde sıktırmanız gerekir. Yüksek devirde sıktırmak sütyenlerin formunun bozulmasına neden olur. Son olarak da sütyenleri yıkarken makineyi fazla doldurmamaya özen gösterin. Çok dolu makinelerde sütyenlerin formlarında bozulmalar meydana gelir.

NOT: Yıkama topu alırken topların yüzeylerinin pürüzsüz olmasına dikkat edin. Aksi takdirde sütyenleriniz zarar görebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ