Tahtakurusu Nasıl Yok Edilir?

Tahtakurusu Nasıl Yok Edilir?

Tahtakurusu karanlık ve nemli ortamlarda yaşayan haşere böcek türlerinden biridir. Kendi içlerinde ise 75 farklı çeşitleri bulunmaktadır. Tahtakurusu adından da anlaşılacağı gibi tahta malzemelerin içlerinde yaşamlarını sürdürür. Dışardan farklı şekillerde evlere gelebilir. Eve bir şekilde gelmiş olan tahtakurusu dolapların iç köşeleri, yatakların altı, komodinlerin arkaları, tahta zeminlerde oluşan açıklıklarda, duvarda oluşan çatlaklarda, koltukların altında, priz içlerinde, korniş ile duvar arasında, tablo arkalarında gibi akla gelmesi zor birçok yerde rahatlıkla yaşarlar.

Tahtakurusu üreme konusunda da oldukça hızlıdır. Tahtakurusu günde 3 ile 5 yumurta bırakırken hayatları boyunca 300 civarı yumurta bırakır. Bu nedenle tahtakurularına karşı çok dikkatli olunması gerekir. Karıncalara benzeyen yapıları gereği oldukça hızlı hareket ederler. Hızlı hareket ettikleri için yakalamak pek mümkün bir yol olmayacaktır. Ancak tahtakurusunu yok etmek için kullanılabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise buhar makinesi, vakumlu elektrik süpürge gibi araçlar gerekmektedir.

Tahtakurusu Yok Etme Yöntemleri

1-)Buhar Makinesi

Evinizde tahtakurularından şikayet ediyorsanız ve evinizde buhar makinesi bulunuyorsa, bireysel olarak yapabileceğiniz en etkili yöntem buhar makinesi yöntemidir. Bunun için tahtakurularının yumurta bırakmış olabileceği, saklanıyor olabileceği tüm alanlara buhar makinesi uygulanmalıdır. Makinenizin kullanım talimatlarına uygun olarak tüm tahta yüzeyler, çatlak yüzeyler üzerinde makinenizi uygulayın. Ancak bu işlemi evi ilaçlatmamışsanız uygulayın. İlaçlatılmış evlerde buhar makinesi kullanımı ilacın etkisini azaltmaktadır.

2-)Vakumlu Elektrik Süpürgesi

Buhar makinesinden sonra etkili olan diğer yöntem ise vakumlu elektrik süpürgesi yöntemidir. Bu süpürgeler buhar makinesi kadar güçlü olmasa da her evde buhar makinesi bulunmayabilir. Bu nedenle de çekim gücünün yüksekliği ile doğru orantılı olarak etkisinin de artacağı göz önünde tutularak bir elektrik süpürgesi kullanmak tahtakurusundan kurtulmak için kullanışlı bir yöntemdir.

Vakumlu elektrik süpürgesi yöntemini uygulamak için öncelikle olabildiğince tahtakurularının saklandığı alanlar keşfedilmelidir. Tahtakurularının karanlık yerleri tercih ettiklerini göz önünde tutarak eşyalarınızın birleşim noktalarından süpürgeyi tutarak yapabileceğiniz en etkili işlemlerden birini yapmış olursunuz. Bu yöntemi uygularken torbalı bir süpürge kullanıyorsanız, mutlaka işiniz bittikten sonra torbayı çöpe atın.

3-)Güneş Işığı

Bu yöntem en doğal ve zahmetsiz yöntemlerden biridir. Ancak bu yöntemi uygulayabilmek için eşyalarınızı güneş alan bir alana çıkarmanız gerekmektedir. Tahtakurusu olan eşyalarınızı güneş gören alanınızın büyüklüğüne göre parça parça güneşe çıkarın. Eşyalarınızın güneşten yıpranmamaları için güneşe çıkardığınız eşyalarınızın üzerini naylonlarla kaplayarak güneş etkilerinden kuruyabilirsiniz. Güneşe çıkararak havalandırdığınız eşyalarda tahtakuruları varsa kaybolacaklardır. Gün boyu eşyalarınızı güneşte bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ