Tavuk Gübresi Nasıl Kullanılır?

Tavuk Gübresi Nasıl Kullanılır?

Tavuk gübresinin nasıl kullanıldığından bahsetmeden önce tavuk gübresini tanımlayalım. Tavuk gübresi tarımda oldukça rastlanan toprağın nemini tutan, daha fazla verim sağlayan ve etkisi uzun süren kaliteli bir toprak besinidir.

Tavuk Gübresi ve Özellikleri

Yalnız başına kullanılmayan, diğer toprak besleyici ürünler ile birlikte kullanıldığında tavuk gübresi:

  • Bitkiler için besleyici,
  • Toprağı çoraklıktan koruyan,
  • Etkisi uzun süren,
  • Kolayca bulunabilen,
  • Kaliteli bir gübredir.
  • Tek başına kullanılması zararlı olabilir.
  • Etkisi hemen gözlemlenebilen faydalı bir üründür.

Tavuk Gübresinin Faydaları ve Fiyatı

Tavuk gübresi kullanılan topraklar daha fazla nem tutar ve verimli hale gelir. Tavuk gübresi organik olarak kullanıldığında toprağa etkisi uzar ve bitki için faydalı bir besin haline gelir.

Kullanımı ile birlikte verimde artış görülür. Tavuk gübresi çoraklaşmanın önemli miktarda önüne geçer.

Tavuk gübresinin bir çuvalını 50 tl civarı bir ücret ile temin edebilirsiniz. İşlenmiş tavuk gübresini çuval veya daha küçük miktarda poşetlenmiş olarak bulabilirsiniz. Tavuk gübresi piyasasında 2 çeşit gübre vardır. Yumurta tavuğu ve etlik piliç gübresi olarak ikiye ayrılır. Uzmanlarca en kaliteli en verimli gübrelerden kabul edilen tavuk gübresinin kullanımı hakkında bilgi almak için aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.

Tavuk Gübresi Hangi Bitkiler için Faydalıdır?

  • Patates: Patates bitkisini yetiştirirken daha fazla verim ve ürün alabilmek için tavuk gübresi kullanılabilir.
  • Soğan: Soğan üretiminde verimliliği artıran tavuk gübresi sıkça görülebilen gübrelerden biridir.
  • Narenciye: Özellikle sıcak bölgelerde öne çıkan narenciye yetiştiriciliğinde verimi artırıp çoraklığı önleyen bir çözüm olarak tavuk gübreleri kullanılabilir.
  • Zeytin: Zeytin ağaçlarına kullanımıyla oldukça katkısı gözlemlenen tavuk gübresinin bir kullanım alanı da ağaçlardır.

Tavuk Gübresi Nasıl Kullanılır?

Gübre toprağın verimini artırmak için toprak üzerine dökülüp eklenerek kullanılan dışkı veya kimyasallara verilen isimdir. Tarımda çok çeşitli gübreler kullanılmaktadır, bunlardan doğal ve kaliteli bir gübre olarak tavuk gübresini sayabiliriz. Gübreleme yapmadan önce uzmanlarca toprak analizi yapılmış olması önemlidir. Böylece toprağın ihtiyacına göre gübre çeşidi tespit edilir.

Bazen tavuk gübresi ile beraber toprak için farklı ek besin olarak gübreler kullanılabilir. Organik tavuk gübresi toprak için besleyici olmasına rağmen tek gübre olarak kullanılması yetersiz gelecektir. Organik tavuk gübresinden en yüksek verimi almak için etlik piliçlerden elde edilen gübreler yerine gezen yumurta tavuğu gübreleri tercih edilmelidir. Yumurta tavukları ile daha organik, besleyici ve doğal bir gübre edilmiş olunacaktır. Çünkü organik tavuğun gübresi de organiktir ve gübre kalitesi yüksektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ