Taze Fasulye Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Taze Fasulye Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Taze fasulye nefis lezzeti, az kalorili ve sağlıklı olması sebebiyle sofraların vazgeçilmez sebzelerinden birisidir. Özellikle zeytinyağlıların geniş bir yer kapladığı ege mutfağında olmazsa olmazdır.

Taze fasulye yaz aylarında bolca mahsulü olan bir yaz sebzesidir. Kış aylarında serası yapılsa da ne yazık ki aynı tat olmamaktadır. Bu sebeple kış aylarında daha yüksek fiyata ve daha az lezzetli taze fasulye almaktansa yaz aylarında almak ve derin dondurucuda saklamak daha mantıklı bir yoldur.

Taze fasulyeyi çeşitli şekillerde derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Aşağıda taze fasulyenin en pratik şekilde ve bozulmadan uzun süre derin dondurucuda saklanmasını sağlayacak bir yöntem anlatılmaktadır. Aşağıda anlatılan adımları harfiyen yerine getiriniz.

1-)Taze Fasulyeleri Temizleyin

Derin dondurucuda sebzeleri saklamadan önce ilk olarak yapmanız gereken bir adımdır. Bu sayede sebzeleri yenilmeyen yerlerinden ayırmış olursunuz ve derin dondurucuda daha az yer kaplamış olursunuz.

Taze fasulyeleri güzelce kılçıklarından ayıklayınız. Bir süre su içerisinde bekletiniz. Ardından bol su ile güzelce yıkayınız. Bu aşamada birkaç damla sirkeli su içerisinde bekletmeniz çok daha steril olmasını sağlamaktadır.

Kılçıklarından ayırmış olduğunuz taze fasulyeleri istediğiniz boyutlara bölebilirsiniz. İsterseniz bütün hali ile yıkayarak aşağıdaki işlemlere de devam edebilirsiniz. Ancak poşetlerde uygun şekillerde saklanabilmesi için uygun boyutlara getirmeniz çok daha faydalı olacaktır.

2-)Şoklama İşlemi Yapın

Bu aşama taze fasulyenin çok daha uzun süre bozulmadan saklanmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda taze fasulyenin o kendine has yeşil rengini de korumasını sağlamaktadır. Bu işlemi derin dondurucuda saklayacağınız birçok sebze için yapabilirsiniz.

Bu aşamada kaynayan su içerisine istediğiniz büyüklükte bölmüş olduğunuz taze fasulyeleri atın. Birkaç dakika sonra alarak bu taze fasulyeleri buzlu su içerisine atın. Burada da birkaç dakika bekledikten sonra taze fasulyeleri su içerisinden alınız.

Önce sıcak su ardından buzlu su içerisine fasulyelerin konulması taze fasulyelerin şoklanmasını sağlamaktadır.

3-)Uygun Poşet İle Poşetleyin

Son aşama hazırladığınız taze fasulyeleri poşetlemeniz. Burada istediğiniz boyutlardaki buzdolabı poşetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu aşamada en önemli husus buzdolabı poşetlerinin ağızlarından hava almaması. Aksi takdirde kısa süre içerisinde taze fasulyeler bozulur.
Poşetleme esnasında taze fasulyelerin yanına istediğiniz sebzeleri de aynı işlemlerden geçirerek yanına koyabilirsiniz. Bu sayede çok daha pratik olabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ