Taze Mısır Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Taze Mısır Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Mısır gerek haşlayıp ya da közleyip direkt tüketmek gerekse çorbalarda, pizzada, bebek mamaları için malzeme olarak ya da pilavlarda kullanılabilecek besleyici bir gıdadır. Ancak her mevsim kolaylıkla bulunamadığı veya bulunsa bile organik olduğu şüpheli hale geldiği için mevsiminde alınan mısırı dondurucuda saklayarak istediğiniz zaman yemeklerde veya eritip direkt yemek için kullanabilirsiniz.
İlk olarak belirtilmesi gereken şudur ki taze mısırınızı çiğ olarak saklamamaya mutlaka dikkat ediniz.

Aksi halde yaklaşık bir haftayı geçtikten sonra dondurucudan çıkarıp pişirdiğiniz mısırın tadının kötü olduğunu fark edeceksiniz. Çünkü artık bozulmuş ve de yumuşamıştır. Yani mısırınızı buzdolabına kaldırmadan önce pişirmeniz gerekmektedir. Haşlayarak buzdolabına kaldırdığınız taze mısırı yaklaşık bir yıl boyunca istediğinizde buzdolabından çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Mısır Dondurucuda Nasıl Saklanır?

İzlemeniz gereken yol aşağıda adım adım anlatılmıştır:

  • Bunun için öncelikle taze olarak aldığınız mısırı güzelce püsküllerinden arındırın ve yapraklarını da soyun.
  • Ardından temizlediğiniz taze mısırları haşlamak için kullanacağınız tencereye yerleştirin. Burada ayıkladığınız yapraklardan birkaç tanesini tencerenin dibine koyarak aroma katmasını sağlayabilirsiniz, tercih size kalmış.
  • Tencereye yerleştirdiğiniz taze mısırların üzerini geçecek kadar suyu da tencereye koyun, az bir miktarda tuzu da ekledikten sonra taze mısırlarınızı orta ateşte yavaş yavaş pişirin. Burada da dikkat etmeniz gereken şey mısırların fazla pişip de yumuşamamasıdır. Aksi halde fazla pişen mısırınız yumuşadığı için birazdan anlatacağımız yöntemle tanelerine ayırırken ezilir ve ayıklamanız zorlaşır.
  • Çatalla kontrol ettiğinizde ayrılıyorsa mısırınız yeterince pişmiştir denebilir. Yine de isterseniz bir taneyi kontrol etmek için yiyebilir ve piştiğini gördükten sonra mısırları ocaktan alabilirsiniz.
  • Ocaktan aldıktan sonra mısırlarınızı soğuk suyla yıkayın, bu ayıklamanızı kolaylaştıracaktır.
  • Soğuduktan sonra mısırı koçanından ayırma aşamasına geçilecek. Bu işlemi dilerseniz büyük marketlerden veya internetten bulabileceğiniz bir mısır ayıklama aleti ya da bıçakla yapabilirsiniz. Bıçakla ayırabilmek için mısırınızı dik şekilde bir kesme tahtasının üzerinde tutun ve bıçakla keserek koçandan ayırın. Şerit halinde taneler öbeği olarak ayrıldığını göreceksiniz.
  • Koçandan ayırdığınız mısırları tanelerine ayırma aşamasına geçebilirsiniz. Bunun için yavaş ve sert olmayan hareketlerle mısır tanelerini ezmeden parmaklarınızla ayıklama işlemini yapabilirsiniz.
  • Tanelerine ayırdığınız mısırları kullanım kolaylığı açısından tercihen plastik bardaklara, yoksa buzdolabı poşeti veya saklama kabına koyarak dondurucuya kaldırabilirsiniz.
    Bu şekilde sakladığınız mısırınızı bir yıl kadar rahatlıkla her çeşit yemekte, çorbalarda, pilavlarda kullanabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ