Tentürdiyot Lekesi Nasıl Çıkar?

Tentürdiyot Lekesi Nasıl Çıkar?

Tentürdiyot eskiden daha fazla kullanılan bir antiseptik olsa da günümüzde hala kullanılmaya devam etmektedir. Piyasada tentürdiyot muadili birçok antiseptik ürün bulunmaktadır ve birçoğu tentürdiyot gibi leke bırakabilmektedir. Peki tentürdiyot lekesi nasıl çıkar?

Tentürdiyot içerisinde bulundurduğu iyot maddesinden dolayı kendine has bir renge sahiptir ve iyot kıyafetlerde ve deride leke yapabilmektedir.

Tentürdiyot sürerken bulaşması ve leke oluşması durumunda aşağıdaki adımları harfiyen takip ederek tentürdiyot lekesinden kısa süre içerisinde ve daha az zahmetle kurtulabilirsiniz.

1-)Deriye Bulaşan Tentürdiyot için

Yaralı bölgeleri tentürdiyot ile temizler iken yaralı olmayan deri kısımlarına da tentürdiyot sürülebilir ve bu durum genellikle istenilmez. Deri üzerinde oluşan bu lekeyi gidermek için yapmanız gereken limon kullanmak. Yarıya bölünmüş bir limonu lekeli bölgeye sürünüz ve ardından bu bölgeyi ılık su ile yıkayınız. Bu işlemi oluşan lekenin boyutuna göre birkaç defa yapmanız gerekebilir.

2-)Eşyalara Bulaşan Tentürdiyot için

Özellikle uygulama esnasında damlaması sonucu halılara, perdelere, koltuk kumaşlarına tentürdiyot bulaşabilir. Böyle bir durumda öncelikli olarak yapılması gereken lekeyi dağıtmadan temiz bir bez ile fazla tentürdiyotu almak. Bu sayede daha derinlemesine işlemesini engellemiş oluruz.

Ardından lekeli bölgeyi saf amonyak ile siliniz. Bu işlemi ılık su içerisine koyduğunuz amonyak ile de yapabilirsiniz. Bu işlemi yaparken kullandığınız bez tentürdiyot olur ise hemen değiştirin ve yerine yeni bir bez kullanın.

3-)Giysilere Bulaşan Tentürdiyot için

Giysilere bulaşan tentürdiyot lekesini çıkarmak için kullanacağınız en etkili madde şekerdir. Giysinin lekeli bölgesine bir miktar şeker dökünüz ve ovun. Bu işlemin ardından kıyafeti ılık su içerisinde bir süre bekletin ve ovun. Bu işlemden sonra kıyafetinizi yıkama koşullarına uygun bir şekilde yıkayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ