Terlerken Sırtımda Batma Oluyor

Terlerken Sırtımda Batma Oluyor

Terlerken sırtımda batma oluyor şikayeti genellikle aşırı terleme ve alerjik reaksiyon gibi durumların sonuçları olarak baş göstermektedir. Özellikle spor yapan kişilerde fazla terlemeye bağlı olarak bu soruna sık rastlanır. Batma hissi beraberinde kaşıntı sorununu getirir.

Terleme ile birlikte gözeneklerde geçici süreliğine de olsa tıkanıklıklar oluşur. Ciltteki gözeneklerin tıkanması ise bu bölgelerde kaşıntı ve batma hissine sebebiyet verebilir. Terlemeden kaynaklanan batma ve kaşıntı genellikle kısa sürelidir ve korkulacak bir durum söz konusu değildir.

Terleyince Sırtıma İğne Batıyor

Güneş Alerjisi 

Terleyince sırtımda batma oluyor şikayeti her zaman aşırı terlemeye bağlı gelişmeyebilir. Güneş ışınlarına karşı oluşabilen alerjik durumun neticesinde de, ciltte tepki olarak kaşıntı ve batma sorunu baş gösterebilir. Işınlardan koruyucu kremler sayesinde kaşıntı büyük ölçüde engellenebilir.

Tercih Edilen Kıyafet

Spor-terleme sırasında kişinin üstüne giydiği tişörtünün dar, sıkı ve vücuda yapışır şekilde olması terlerken sırtımda batma ve kaşıntı oluyor şikayetini doğurabilir. Egzersiz yaparken, bol ve geniş kıyafetlerin tercih edilmesi önerilir.

Giysilerin Hijyenik Durumu

Kişinin üstüne giydiği kıyafetlerin deterjanının, terlemeye bağlı olarak dışa çıkması halinde cilt ile temas eder. Kimyasalın cilt ile temas etmesi ise kaşıntı ve batma sorununu tetikleyicidir. Bu yüzden çamaşırlar yıkandıktan sonra makinenin giysileri iyice sıkması ve durulaması beklenmelidir. Kaşıntının nedeni; terleme ile tişörtten ortaya çıkan kimyasal ürün olabilir.

Terleyince sırtta batma şikayeti genellikle ciddi sağlık sorunlarını işaret etmez. Herhangi bir müdahaleye gerek durulmaz ve kendiliğinden kısa geçer.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ