Tiner Kokusu Evden Nasıl Çıkar?

Tiner Kokusu Evden Nasıl Çıkar?

Tiner kokusu duvarları boyama esnasında ya da ahşap boyama esnasında çok sık eve sinmektedir. Bu koku bazı kişilerin hoşuna gitse de genellikle rahatsız edici ve insan sağlığı açısından zararlıdır.

Tiner kokusu evden nasıl çıkar? Bu konunun eve sinmesini önlemek ve hızlı bir şekilde bu kokudan kurtulmak için aşağıdaki yolları sırasıyla uygulayınız.

1-)Evi Havalandırın

Tiner ile ilgili bir işlem yaparken ya da içerisinde tiner olan bir maddeyi kullanırken evinizin havalandığından emin olunuz. Bu işleme başlamadan önce pencereleri açınız ve işlem sonrasında bir süre daha evin havalanmasına izin veriniz.

2-)Bayat Ekmek Kullanın

Bayat ekmek, kötü kokular başta olmak üzere insan koku duyusunu rahatsız eden birçok kokuyu absorbe etme özelliğine sahiptir. Tiner kokusu olan odaya bir miktar bayat ekmek koyunuz ve bir süre bekletiniz. Bu işlem esnasında zaman zaman bayat ekmeği değiştirmeniz daha hızlı etki etmesini sağlayabilir.

3-)Süt Kullanın

Bu yöntemde tiner kokusu olan odanın kapı ve pencerelerini kapattığınızdan emin olun. Sütü bir süre kaynatın ve ocaktan alarak kaynayan sütü tiner kokan oda içerisinde bir süre bekletin.Bu işlemi birkaç defa tekrarlamanız gerekli olabilmektedir.

4-)Sirke ve Bulaşık Deterjanı Kullanın

Bir kap içerisine ılık su, bir miktar sirke ve biraz bulaşık deterjanı koyunuz. Bu karışımı tiner kokan oda içerisine koyunuz ve bir süre bekleyin.

Bu karışım ile tiner kokan eşyaları yıkama ya da silme şansınız da bulunmaktadır. Bu işlemi yaptıktan sonra kıyafetlerinizi ya da eşyaları duru su ile yıkamayı ya da silmeyi unutmayınız

NOT: Tiner kokusuna fazla maruz kalmış iseniz ve bazı semptomlar oluşmuş ise derhal bir sağlık kuruluşuna giderek muayene olunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ