Tişörtteki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Tişörtteki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yağ lekeleri en zorlu lekeler arasında baş sıralarda yer almaktadır. Çünkü yağ yaygın ve yapışkan bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle yağ temizlemek kolay gözüken bir işlem değildir. Ancak doğru yöntemler kullanılarak yağ lekelerinden kurtulmak mümkündür. Ancak bu noktada da oluşan yağ lekesindeki yağın ne yağı olduğu önem taşır. Çünkü farklı çeşitlerde yağlar bulunmaktadır ve tişörtlere tüm yağ çeşitleri kolaylıkla buluşabilir. Ancak ne tür bir yağdan kaynaklı leke oluşmuş olursa olsun tişörtünüzün kumaş türüne göre uygun bir yöntem seçerek rahatlıkla yağ lekelerini çıkarabilirsiniz.

Giysilerdeki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

1-)Pudra ve Ütü

Pudra, emici özelliği bulunan kuru bir ürün olduğu için yağ lekelerini çıkarma konusunda oldukça etkili bir malzemedir. Tişörtteki yağ lekesinden kurtulmak için ise öncelikle lekeli bölgenin üzerine pudra dökün. Bu aşamada pudranın tüm yağlı yüzeyi kaplamasına özen gösterin. Bir süre bu şekilde bekledikten sonra tişörtünüzün lekeli kısmı üzerine bir bez serin.

Daha sonra tişörtünüzün talimatlarında belirtilen uygun sıcaklıkta sermiş olduğunuz bez üzerinden ütüleyin. Ütüleme işlemini bitirdikten sonra uygun yumuşaklıkta bir fırça yardımı ile tişörtünüzün üzerindeki pudrayı fırçalayın. Ardından yıkama talimatlarına uygun şekilde yıkayın.

2-)Karbonat ve Leke Çıkarıcı

Bu iki ürün birlikte kullanıldığı zaman yağ lekeleri için en etkili çözümü sağlıyor. Bu yöntemi uygulamak ise oldukça basit bunun için öncelikle tişörtünüzün leke olan kısmına karbonat dökün. Bu aşamada tüm lekeli kısmın karbonatın altında kalmasına özen gösterin.

Daha sonra diş fırçası gibi narin bir fırça ile tişörtünüzü fırçalayın. Bu işlemle birlikte karbonatın yağı emme aşaması hızlanacak ve karbonat topaklanmaya başlayacaktır. Karbonat topaklandıktan sonra karbonatı dökün ve tişörtünüze yeni karbonat dökün. Fırçalama işlemini tekrar ederek yağı olabildiğince emmesini sağlayın. Ardından üzerine leke çıkarıcı sıkarak 10 dakika kadar bekleyin ve talimatlarına uygun şekilde yıkayın.

3-)Amonyak

Amonyak, yağ lekelerini çıkarmak için kullanılan etkili bir üründür. Bunun için yapılması gereken ise 1 su bardağı suya 1 su bardağı amonyak ekleyerek karıştırmaktır. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz karışıma bir bez batırın. Bu bez ile lekeli bölgeyi dikkatlice silin.

Daha sonra lekeli bölgenin üzerine kalın bir kağıt parçası koyarak ütüleyin. Bu şekilde kağıt fazla yağ kalıntılarını da alacaktır. Ütüleme işlemini de tamamladıktan sonra tişörtünüzü talimatları doğrultusunda yıkayınız.

NOT: Yağ lekesini çıkarma işlemine başlamadan önce leke üzerine sıvı çamaşır deterjanı yedirerek lekenin daha kolay çıkmasını sağlamış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ