Tost Makinesi Nasıl Temizlenir?

Tost Makinesi Nasıl Temizlenir?

Tost makinesi, kahvaltıların kurtarıcılarıdır. Geç kalan ve kahvaltı yapmak isteyenler için iki dakikada nefis tost yapmanın, kızarmış ekmekler hazırlamanın anahtarıdır.

Tost makinesi tavuk eti başta olmak üzere çeşitli sebze ve yiyeceklerin pişirilmesinde de kullanılabilmektedir. Peki tüm bu işlemler sonrasında tost makinesi nasıl temizlenir?

Tost makinesinin temizlenmesi tekrar tekrar kullanılabilmesi için gereklidir. Aksi halde temizlenmemiş tost makinesini kullanmak bir önceki işlemden kalan yiyeceklerin yanmasına kötü kokunun ve tadın oluşmasına sebep olmaktadır.

Tost makinesini temizlerken dikkat edilmesi gereken kurallar aşağıda ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Dikkatlice adım adım takip ediniz ve uygulayınız.

1-)Tost Makinesinin Soğumasını Bekleyin

Tost makinelerini temizlemek için yapılması gerekenlerin hepsini tost makinesi soğuduktan sonra uygulayınız. Aksi halde elinizin yanmasına sebep olur aynı zamanda tost makinesinin yüzeyinin zarar görmesine sebep olabilirsiniz.

2-)Kurumuş Kırıkları ve Yiyecek Parçalarını Temizleyin

Tost yaparken ekmek kırıkları ya da yiyeceklerden kaynaklı kalıntılar tost makinesinde kalabilir. Burada amaç tost makinesindeki yağı çıkarmaya çalışmadan önce kırıkları temizlemek. Bu işlemi kağıt havlu ile gerçekleştirebilirsiniz.

Kurumuş ve tost makinesi üzerine yapışmış kırıklar kolay bir şekilde çıkmıyor ise ıslatmadan çıkarmaya çalışmayın. Aksi halde tost makinesinin yüzeyi çıkarmaya çalışırken çizilebilir, zarar görebilir.

3-)Bulaşık Deterjanı Kullanın

Bulaşık deterjanıyla ıslatılmış bez ile tost makinenizin yüzeylerini güzelce silebilirsiniz. Kurumuş yağ lekelerini çıkarmak için bulaşık deterjanı dökülmüş sünger kullanabilirsiniz. Süngerin ters kısmı ile zarar vermeden çıkarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Tost makinesinde unutulan ve yanan bir yiyeceğin kalıntılarını çıkarmak için ılık su ve bulaşık deterjanını tost makinesinin yüzeylerine koyunuz ve bir süre bekleyerek çözünmesini bekleyiniz.

NOT: Tost makinelerinin çıkan kısımları bulunuyor ise bunları çıkarıp bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ