Toz Akarı Nasıl Temizlenir?

Toz Akarı Nasıl Temizlenir?

Toz akarı evlerde sıklıkla karşılaşılabilecek haşere grubu canlılardan biridir. Toz akarları nemli havaları çok severler ve nemli hava koşulları toz akarlarının oluşması için oldukça uygun bir hava durumudur. Bu nedenle toz akarı temizlemek için havaya dikkat etmek yapılabilecek en etkili yollardan biridir.

Ancak toz akarlarının oluşumunda ve üremesinde farklı nedenler olduğu için toz akarı temizliğinde uygulanabilecek farklı yöntemler bulunmaktadır. Toz akarı oluşumuna etki eden nedenlerin farklılığından kaynaklı olarak da tüm yöntemler oldukça etkili yöntemlerdir. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise elektrik süpürgesi, biberiye sirkesi, esans yağları kullanmanız gerekir.

Ev Tozu Akarı Nasıl Temizlenir?

1-)Havalandırma

Toz akarlarını temizlemek için havalandırma oldukça önemlidir. Toz akarları genellikle ağustos ayının sonlarına doğru üremeye başlarlar. Bu nedenle de sonbahar ayları ve kış ayları toz akarlarının en çok kendilerini gösterdikleri dönem olur. Toz akarlarının ömrü 2-3 ay kadar olsa da hızlı üredikleri için yıl boyu yer edinebilirler.

Toz akarlarını temizlemek için ortamı havalandırmak oldukça etkilidir. Bu şekilde toz akarlarından kurtulmak mümkündür. Ancak toz akarları tüm yıl boyunca olabileceği için hem yaz aylarında hem kış aylarında her gün en az yarım saat kadar ortamı havalandırmak gerekir.

2-)Elektrik Süpürgesi

Elektrik süpürgesi toz akarlarından kurtulmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Yüksek emiş gücü toz akarlarını çekerek temizlenmesine neden olur. Toz akarları halıların arasında yataklarda ya da pelüş oyuncaklarda rahatlıkla yaşamlarını sürdürebilirler. Bu nedenle uzun bir süpürme işlemi toz akarlarından kurtulmak için oldukça etkili bir yöntem olacaktır. Elektrik süpürgesinin gücü ne kadar yüksek olursa toz akarlarını temizlemek de o kadar kısa sürer ve aynı oranda daha verimli bir sonuç almış olursunuz.

3-)Biberiye Sirkesi

Biberiye sirkesi kullanarak toz akarlarını temizleme yöntemi oldukça kolay bir yöntemdir. Burada dikkat edilmesi gereken esas nokta biberiye sirkesinin hazır olarak satılmadığı için hazırlama sürecidir. Ancak biberiye sirkesini hazırlamak oldukça kolay bir işlemdir. Bunun için birkaç dal biberiye ve bir miktar sirke gerekmektedir. Burada kullanacağınız sirkenin türünün bir önemi yoktur. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız elma sirkesi kullanmanız daha iyi olacaktır. Sirkenin içine birkaç dal biberiye atarak bir hafta bekleyin. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz biberiye sirkesi ile evinizi temizlediğinizde toz akarlarını tamamen arındırmış olacaksınız.

4-)Esans Yağları

Limon, nane, çay ağacı, tarçın, biberiye lavanta gibi yoğun esanslı yağlar toz akarlarını temizlemek için oldukça etkilidir. Bu yöntemi uygulamak için bir sprey şişesinin içini su ile doldurun. Daha sonra içine birkaç damla esans yağı damlatın ve gün içinde ara ara bu karışımı odanın içine sıkın. Bu şekilde toz akarlarını temizlemek için etkili bir yöntem uygulamış olacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ