Triko Kazaklar Nasıl Yıkanır?

Triko Kazaklar Nasıl Yıkanır?

Kış aylarının sonlanması ile havaların ısınmaya başladığı bugünlerde en çok tercih edilen kıyafetlerden birisi de triko kazaklardır. Aynı şekilde yaz aylarının sonlanıp kış aylarının yaklaşması döneminde de sıklıkla tercih edilmektedir. Mevsim geçişleri için oldukça ideal olan triko kazaklar şıklık ve rahatlık açısından da sıklıkla tercih sebebi olmaktadır. Bununla birlikte triko kazakların ne şekilde yıkanacağı da her zaman akıllarda bir soru işareti olmuştur. Doğru şekilde yıkanmayan triko kazaklarda çeşitli deformasyonlar oluşabilmektedir. Bu nedenle özellikle de mevsim geçişlerinde sıklıkla giydiğiniz triko kazakların nasıl yıkanacağı önemli bir konu olmaktadır.

Triko kazakların sorunsuz bir şekilde yıkanabilmesi için dikkat edilmesi gereken farklı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat edilmesi durumunda sorunsuz bir şekilde triko kazaklarınızı yıkayıp temizleyebilirsiniz. Triko kazaklarınızı yıkamak için kullanılan suyun sıcaklığına, kullanılan deterjana ve de makinede yıkanması durumunda tercih edilen programa dikkat etmek gerekmektedir.

Triko Kazak Yıkama Yöntemleri

1-)Kullanılan Suyun Sıcaklığı

Kullanılan suyun sıcaklığı triko kazaklarınızın zarar görmemesi için en önemli noktalardan birisidir. Yüksek sıcaklıklarda su kullanılması durumunda triko kazaklarda istenilmeyen durumlar ile karşılaşılabilir. Bunlardan en sık karşılaşılanı ise triko kazakların sıcaklığın etkisi ile çekerek küçülmesidir.

Bununla birlikte sıcaklığı 0’a yakın derecelerde olan su kullanmakta istenilmeyen durumlara neden olabilmektedir. En belirgin durum ise yeterli sıcaklığın sağlanamamasına bağlı olarak kirlerin yumuşayıp kumaştan ayrılmaması sonucunda triko kazakların yeterince temizlenememesidir. Bu nedenle sıcaklığı ne çok az ne de çok fazla olmayan su tercih edilmelidir. Böylece ideal bir temizlik sağlanabilmektedir.

2-)Kullanılan Deterjan

Triko kazak yıkarken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi de kullanılan deterjandır. Triko kazakların iplikleri diğer kumaş kıyafetlere oranla daha narindir. Bu nedenle normal deterjanlar triko kazaklara zarar verebilmektedir. Kullanılan deterjandan dolayı sorun yaşamamak için narin kumaşlar için özel olarak üretilmiş çamaşır deterjanlarından kullanmak gerekmektedir. Böylece triko kazakların narin iplikleri deterjan kalıntılarından en az seviyede etkilenerek çok daha uzun ömürlü olacaktır.

3-)Makinede Yıkanması

Triko kazağınızı eğer çamaşır makinesi ile yıkayacaksanız, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Triko kazakları makinede 30 derecede yıkamak en etkili sonucu almanızı sağlayacaktır. Makinede yıkama işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da makinenin devridir. Triko kazak gibi narin kıyafetler yüksek devirlerde sıkılırsa formları bozulur ve süner. Bu nedenle mümkün olabildiğince düşük devirlerde sıkılmalıdırlar. 400 devirde sıkılabileceği gibi 800 devirden daha fazlası tercih edilmemelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ