Tül Perde Yıkamanın Püf Noktaları

Tül Perde Yıkamanın Püf Noktaları

Evlerde tül perdelerin yıkanılması ev hanımları tarafından her zaman zor bir iş olarak görülmektedir. Çoğu zaman tül ve perdelerin yıkanılmasından sonra alınan sonuçlar beklenildiği gibi değildir, kişiler hayal kırıklığına uğrar. Tül perdelerin yıkanması esnasında bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi halde tül ve perdelerde geri dönüşümsüz sorunlar ortaya çıkabilir.

Tül perde yıkaması esnasında uygulanması gereken püf noktalar aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Tül ve perdelerinizi yıkarken bu adımları dikkatlice takip ediniz, hiçbir adımı atlamadığınızdan emin olunuz.

1-)Yıkama Koşullarına Dikkat Edin

Tül ve perde yıkarken yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi uygun olmayan koşul ve sıcaklıklarda yıkama işlemini yapmaktır. Yıkama koşulları perde ve tüllerin yapıldığı kumaşın özelliklerine göre değişmektedir. Genellikle yıkama koşulları perdenin bir kısmına basılan etikette ya da kutusunda yazmaktadır.

Yıkama şartları yazmayan tül ve perdeler muhakkak soğuk suda yıkanılmalıdır. Sıcak suda yıkamak renklerin bozulmasına ve perdelerin kısalmasına sebep olabilir. Yıkama koşulları elde yazan tül ve perdeler kesinlikle çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.

2-)Yıkamadan Önce Ilık Suda Bekletin

Bu aşama özellikle çok sararmış ve kirlenmiş olan tül ve perdelerin yıkanmasından önce yapılmalıdır. Geceden yıkanacak tül ve perdeler ılık su içerisinde bekletilmelidir. Sabah direkt olarak çamaşır makinesinde uygun sıcaklıkta yıkama işlemi yapılmalıdır.

3-)Şeker Atın

Şeker, tül ve perdelerin yıkanma aşamasında temizlenmesini sağlamaktadır. Özellikle çamaşır makinesinde perde ve tülleri yıkama esnasında 2 adet küp şeker atarsanız, tül ve perdeleriniz çok daha beyaz olacaktır.

4-)Karbonat Kullanın

Karbonat, yıllardan beri tül ve perdeleri beyazlatıcı özelliğinden dolayı evlerde ev hanımları tarafından kullanılmaktadır. Çamaşır makinesinin deterjan bölümüne karbonat koyarak yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda perde ve tüllerinizi yıkama işleminden önce karbonatlı su içerisinde bekletebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ