Turşu Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Turşu Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Bazı lekeler oldukça zor lekelerdir. Bunun nedeni ise leke oluşturan maddenin, malzemenin yapısal özelliğidir. Yicekler ve içecekler arasında çıkarılması en zor lekeleri mikroorganizma oluşumuna uygun ortam sağlayan besin maddeleri oluşturur.

Bunun sebebi ise mikroorganizmaların boşaltım sonucu ortaya çıkardıkları kokudur. Bu mikroorganizmalar beslenmeye devam ederler ve sonuçlar zor lekeler olarak yansır. Bu tarz yiyecek ve içeceklerin başındaysa turşu suyu ve süt gelir. Turşu suyunu dökülen zeminden temizlemek için birkaç yöntem bulunmaktadır ve bu yöntemler sayesinde bu kokudan kurtulmak mümkündür. Bunun için gereken malzemeler ise; tiner, alkol, uygun yüzey temizleyici ve limondur.

1-)Limon ile Çıkarma

Öncelikle turşu suyu lekesi olan zemini uygun yüzey temizleyici deterjanlar kullanarak temizleyin. Ardından turşu suyu lekesi olan bölgenin büyüklüğü ile orantılı miktarda limon suyu sıkın. Sıktığınız bu limonun suyu ile turşu suyu lekesi olan bölgeyi iyice ovalayın. Ovalama işlemini yeterince yaptıktan sonra lekenin çıktığını göreceksiniz. Ovalama süresi lekeye müdahale süreniz ile doğru orantılı olarak değişecektir.

2-)Alkol ile Çıkarma

Turşu suyu lekesi gibi lekeler mikroorganizma kaynaklı lekeler olduğu için alkol oldukça etkili bir çözüm sağlar. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta olabildiğince saf alkol bulunmasıdır. Kullanacağınız alkolun alkol oranı arttıkça daha iyi bir sonuç alırsınız.

Bu yöntemi uygulamak için ise öncelikle yıkanabilir bir zemin ise leke olan eşyayı yıkayın değil ise uygun bir deterjan ile temizleyin. Daha sonra leke olan bölgeyi alkol ile dikkatlice silin.

Alkol, yanıcı bir madde olduğu için bu noktada fazlasıyla dikkat edilmelidir. Ufak bir dikkatsizlik büyük bir kazaya neden olabilir. Yeterli ve gerekli önlemler alınarak turşu suyu lekesi silindikten sonra güneş ışığı altında kurumaya bırakılmalıdır. Bu şekilde güneş sayesinde de hem mikroorganizma kalmış ise bu mikroorganizmalardan kurtulursunuz hem de alkolun uçmasını sağlamış olursunuz.

3-)Tiner ile Çıkarma

Tiner yanıcı bir madde olduğu için oldukça dikkatli kullanılmalıdır. Leke olan bölge temizlendikten sonra tiner ile iyice silinmelidir. Ardından da güneş altında en az 1-2 gün boyunca kurumaya bırakılmalıdır. Daha erken kuruması durumunda bile en az 1 gün bekletin.

NOT: Tüm bu yöntemleri en kısa zamanda uygulayın. Bu tarz lekelerden kurtulmak için mümkün olduğu kadar çabuk müdahale etmek gerekir. Aksi halde lekeler daha zor lekelere dönüşür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ