Tuvalet Terliği Nasıl Temizlenir?

Tuvalet Terliği Nasıl Temizlenir?

Evlerde sıklıkla kullanılan fakat çok göz önünde bulundurulmayan eşyalardan biri olarak tuvalet terlikleri gösterilebilir. Tuvalet terlikleri kullanıldıkları alanın tuvalet olması itibariyle daha hassas ve dikkatli şekilde temizlenmesi gereken eşyalardır. Tuvalet terlikleri, kullanan kişinin tercihi itibariyle plastik veya bez olabilir. Bu noktada ise terliğin türüne dikkat ederek temizlemek önemlidir.

1-)Sirke ile Temizleme

Tuvalet terliğini temizlerken sirkeden faydalanmak etkili, çabuk ve her türden terlik için uygulanabilen bir yöntem olarak değerlendirilebilir. İlk olarak bir kovanın içine bir çay bardağı sirke dökülmelidir. Ardından kovanın kalan kısmı sıcak su ile doldurulmalıdır. Sirke, bakteri önleyici etkisi ile bu konuda ayrıca özel bir etkiye de sahiptir. Daha sonra kovanın içindeki karışıma terlikler bırakılmalıdır. Bir süre geçtikten sonra ellere eldiven takılarak, terlikler el yordamıyla da ovulmalı ve temizlenmelidir. Bu işlemlerin ardından terlik kurutulmalıdır. Kurutulduktan sonra tıpkı ilk günkü kadar hijyenik ve temiz görünecektir.

2-)Deterjan ile Temizleme

Tuvalet terliğini temizlemek için deterjan kullanmak çok etkili bir yöntemdir. İlk olarak bir leğenin içine leğenin yarısı miktarında sıcak su doldurulmalıdır. Sonra bir çay bardağı çamaşır deterjanı bu suyun üzerine dökülmelidir. Daha sonra tuvalet terlikleri bu karışımın içinde iyice ovularak yıkanmalıdır. Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra güzelce durulanmalıdır. Durulama işleminin ardından terlikler iyice kurutulmalıdır. Kurutma işleminin sonunda terlikler tekrar alındıkları günkü kadar temiz durmalarının yanında güzel de kokacaklardır.

3-)Çamaşır Makinesi ile Temizleme Yöntemi

Tuvalet terliğini temizlemek için çamaşır makinesi de tercih edilebilir. Bu yöntem plastik terlikler için kullanılmamalıdır. Çamaşır makinesi, terliğin üzerindeki etikette veya kutusunun üzerinde verilen talimatlar doğrultusunda ayarlanmalıdır. Daha sonra terlikler ister çamaşırlarla ister çamaşırlar olmadan makineye atılmalı ve makinede yıkanmalıdır. Yıkandıktan sonra özenli bir şekilde kurutulmalıdırlar.

4-)Karbonat ile Temizleme

Tuvalet terliğini temizlemek için karbonat kullanılması çok basit ve şaşırtıcı derece etkili bir yöntemdir. İlk olarak bir paket karbonat bir kap sıcak suyun içine dökülmelidir. Sonra bir miktar karbonat diş fırçasının ucunu sürülerek terliğin içine ve dışına uygulanmalıdır. Terlik iyice fırçaladıktan sonra karışımın içinde bir kez daha yıkanmalıdır. Bunun ardından terlik bir kez de sıcak su ile yıkanmalıdır. Son olarak da terlik iyice kurutulmalıdır. Elde edilen sonuç fazlasıyla memnun edici olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ