Tüylenen Kazaklar Nasıl Temizlenir?

Tüylenen Kazaklar Nasıl Temizlenir?

Tüylenen kazaklar nasıl temizlenir öğrenerek çok sevdiğiniz kazaklarınızı tüylenme sorunu olmadan uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Tüylenme sorunu kazaklarda sıklıkla ortaya çıkan bir sorundur. Çeşitli nedenlerden ortaya çıkan tüylenme sorunu özellikle pamuklu kazalarda karşımıza çıkmaktadır. Bu sorun kazakların kötü bir görünüm kazanmasına neden olduğu için tüylenen kazakları uzun süre kullanmak mümkün olmamaktadır. Bu gibi durumlarda kazakların üzerindeki tüyler bir biçimde temizlenmeli ve kazaklar bu şekilde kullanılmaya devam edilmelidir.

Çok sevdiğiniz bir kazağı yalnızca tüylendi diye atmak yerine farklı yöntemleri kullanarak kazağınız üzerinde yer alan tüyleri temizleyebilirsiniz. Tüylenen kazağı temizlemek için basit ve etkili birçok farklı yöntem olduğu unutulmamalıdır.

Kazaklarda Tüylenme Neden Olur?

Yünlü ipliklerden yapılmış kazaklarda oluşan tüylenmenin en büyük sebebi sürtünmelerdir. Yünlü kazağın aynı türden başka bir kazağa ya da giysiye sürtünmesi sonucunda o bölgede tüylenme oluşabilir. Bunun yanı sıra kazakların sürekli kullanılmasından dolayı dirseklerinde sıklıkla tüylenme sorunu meydana gelmektedir.

Kazaklarda oluşan tüylenmenin 3 farklı aşama içinde gerçekleştiği bilinmektedir. İlk aşama içinde tüylenme meydana gelir ve bu aşamada iplikler oluşur. Sonraki aşamada ise oluşan iplikler meydana gelir ve sonrasında küçük topaklıklar oluşturur. Son aşamada ise topaklanan tüyler kazaktan ayrılır. Bu şekilde zaman içinde kazaklar tahrip olur ve giyilemez hale gelir. Belirli yöntemler ile kazaklarda tüylenme sorununun giderilmesi önerilmektedir.

Kazaklarda Tüylenme Sorunu Nasıl Önlenir?

  • Kazaklarda oluşan tüylenmeyi önlemek için alınacak kazağın hangi malzemeden üretildiğine dikkat edilmelidir. Tüylenme özelliği olan kazaklar alınmamalıdır.
  • Tüylenmenin önüne geçebilmek için pamuklu kazakların çamaşır makinesinde yıkanmaması gereklidir. Kazakların yıkanması için kuru temizleme tercih edilmelidir.
  • Tüylenme özelliği olan kazaklar çamaşır makinesinde yıkanacaksa makineye çok fazla deterjan koyulması ve kazakların tek başına yıkanması tüylenmeyi önemli ölçüde engelleyecektir.
  • Çanta kullanımında omuza asmak yerine elde kullanım yapılmasına dikkat edilmelidir.
  • Tüylenme sorunu kazaklarda dışında kabanlarda da görülebilir. Kabanlarda tüylenme olmaması için iç astarlı bir kaban satın alınmalıdır.

Kazaklarda Tüylenme Sorunu Nasıl Giderilir?

  • Kazaklarda oluşan tüylenmeyi önleyebilmek için jilet kullanımı yapmak uygun bir tercih olacaktır. Jilet ile tüyleri hafifçe kazağa zarar vermeyecek biçimde temizlemeniz etkili bir yöntem olacaktır.
  • Koli bandı kullanımı yaparak da kazaklardaki tüylenmeyi temizleyebilirsiniz. Koli bandı kullanımında özel kazaklar için hazırlanan modellerin kullanımı daha uygun olacaktır ve bu şekilde kullanım kazaklara zarar vermeyecektir.
  • Mağazalarda satılan çeşitli tüy temizleme aletleri de kazaklarda oluşan tüylenmeyi önleyecek kullanımlar arasında yer almaktadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ