Tüylerin Sert ve Dik Çıkması

Tüylerin Sert ve Dik Çıkması

Tüylerin sert ve dik çıkması özellikle kadınlarda ciddi bir sorundur. Özellikle yaz aylarının gelmesi ile tüy problemleri hemen hemen her kadının sorunu haline gelmiştir.

Tüyler alınma şekillerine bağlı olarak çoğalabilir, daha sert ve dik çıkabilir. Özellikle jilet kullanımı tüylerin sertleşmesine kıl olarak tabir ettiğimiz daha sert ve inatçı tüylerin oluşmasına sebep olabilmektedir.

Tüylerin sert ve dik çıkması kişiden kişiye değişebilecek bir durumdur. Alış yöntemlerine bağlı olarak tüy yapısı değişebileceği gibi kişinin genetik ve hormonal özelliklerine bağlı olarak da değişmektedir.

Kişinin hormonlarında meydana gelen bozukluklar tüylenmesine sebep olabilmektedir. Bu tüylenme normal durumlara göre çok daha fazla seyretmektedir. Bu sebeple kişinin acilen hormon terapisi görmesi ve tüm aşamaların uzman doktorlar tarafından incelenmesi gerekmektedir.

Günümüzde birçok kadının yaşadığı bir sorun olan polikistik over sendromunda da tüylenme problemi gözlenmektedir. Bazı polikistik over sendromu olan kadınlarda sert ve dik bir şekilde sakal ve bıyık çıkması da gözlenebilmektedir.

Tüylerin Sert ve Dik Çıkmasının Önlenmesi

Tüylerin sert ve dik çıkması hemen hemen her kadının korkulu rüyasıdır. Bu sebeple birçok kişi oluşan tüylerden kurtulmanın yollarını aramakta ve tonlarca parayı bu yolda harcamaktadır.

Kişinin aşırı tüylü olmasının sebebi genetik faktörler ve hormonal bozukluklardan dolayı olabilir. Böyle bir durumda kişiye yapılan kan tahlili ile kolayca tespit yapılır ve gerekli hormon tedavisi uygulanır. Bu sayede kişi aşırı tüy probleminden kurtulmuş olur.

Tüylerin sert çıkmasını engellemek ve almaya bağlı azalmasını sağlamak için uygulanacak en güzel yöntemlerden bir tanesi ağdadır. Özellikle çam sakızı ağdası hem tüyleri her alışta inceltir hem de deri yüzeyinin yenilenmesini sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ