Tuz Ruhu Lekesi Nasıl Giderilir?

Tuz Ruhu Lekesi Nasıl Giderilir?

Tuz ruhu evlerde temizlik amaçlı kullanılan bir kimyasal maddedir. Evlerde genellikle kireç ve pas lekeleri için kullanılmaktadır. Bu lekeler için fazlası ile etkili olan tuz ruhu maddesi ise yoğun olarak kimyasal içermektedir. Bu nedenden dolayı da insan sağlığı için oldukça zararlı bir maddedir. Ancak çok iyi bir temizleyici olduğu için zaman zaman çeşitli lekelenmeler karşısında tuz ruhu kullanılmaktadır.

Tuz ruhu her ne kadar harika bir leke çıkarıcı olsa da kendisi de çeşitli yüzeylerde leke bırakabilen bir maddedir. Yoğun kimyasal içeren bir madde olmasından dolayı da tuz ruhu lekesini çıkarmak için çok dikkatli olmak gerekir. Çünkü yanlış maddelerin kullanılmasından kaynaklı olarak çeşitli olumsuzlukların yaşanması durumu ortaya çıkar. Tuz ruhu lekesinin giderilmesi için uygulanabilecek çeşitli yöntemler bulunmaktadır.

Tuz Ruhu Lekesi Nasıl Çıkar?

1-)Klorlu Çamaşır Suyu

Metal yüzeylerde ve seramik yüzeylerde oluşan çeşitli lekeleri tuz ruhu kullanarak gidermiş iseniz bu yüzeylerde tuz ruhu lekesinin oluşması da muhtemeldir. Ancak dikkatli ve doğru bir uygulama ile birlikte oluşmuş olan bu tuz ruhu lekesinden kurtulmak mümkündür. Bunun için öncelikli olarak tuz ruhu ile temizlemiş olduğunuz bölgeyi bol su ile iyice yıkayın.

Ardından bir süngeri klorlu çamaşır suyu kullanarak ıslatın. Islatmış olduğunuz bu çamaşır suyu ile tuz ruhu lekesi oluşan bölgeleri silin. Silme işlemi ile geçmeyen lekelerin üzerine bir miktar klorlu çamaşır suyu dökün ve bir süre bu şekilde bekletin. Yeterince bekledikten sonra bol su ile durulayarak lekeli bölgenin temizlenmesini sağlayın.

2-)Amonyak

Tuz ruhu lekelerinin giderilmesi için uygulanabilecek en etkili yöntemlerden biri de amonyaktır. Amonyak kullanımının farklı çeşitleri bulunmaktadır. Ancak hangi şekilde kullanmış olursanız olun amonyak tuz ruhu lekesi çıkarma konusunda oldukça etkili bir maddedir.

Bunun için öncelikle tuz ruhu lekesi olan bölgeyi tuz ruhu kalıntılarından arındırmak için bol su ile durulayın ve kabaca temizleyin. Ardından amonyak ve su kullanarak bir karışım hazırlayın ve hazırlamış olduğunuz bu karışımı lekeli bölgenin üzerine dökerek kısa bir süre bekleyin. Yeterince bekledikten sonra ise durulayarak temizleyebilirsiniz.

Gerekli görülmesi durumunda amonyak döktükten sonra bir sünger yardımı ile lekeli bölge ovulabilir. Bir diğer şekli ise amonyak içerikli krem yüzey temizleyicilerdir. Amonyaklı krem temizleyicileri bir sünger üzerine dökerek lekeli bölgeleri ovalayabilirsiniz. Lekelerin geçtiğini gördüğünüzde bölgeyi yıkayarak temizleyin.

NOT: Bu yöntemleri uygulamaya başlamadan önce mutlaka eldiven ve maske takın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ