Üromisin

Üromisin

İdrar yolu veya üriner sistem enfeksiyonu rahatsızlıkların tedavisinde üromisin adı verilen ilaç uzman tarafından tercih edilebilmektedir.Her ilaçta olduğu gibi üromisin ilacında da en geçerli kural; ilacın doktor kontrolü dahilinde alınmasıdır. Doktor tavsiyesi dışında, bilinçsizce alınan ilaçlar daha ciddi sağlık sorunlarını tetikleyebilir.

Böbrek, mesane, idrar kanalları, üretra idrar yolunu oluşturur. Bu yapılardan herhangi birinde oluşabilecek enfeksiyonel durum, idrar yolu enfeksiyonu şikayetine sebebiyet verebilir. Rahatsızlık kendisini genellikle sık idrara çıkma, göbek altı bölgesinde ağrı, kasık ağrısı ve idrarda bulanıklık veya kan gibi şikayetlerle belli etmektedir.

Üromisin Hamilelikte Kullanımı

Hamilelik döneminde idrar yolu enfeksiyonu rahatsızlığı yaşayan bir çok kadın; hamilelik sürecinde üromisin ilacının kullanılıp kullanılamayacağını merak etmektedirler. İlacın prospektüsünde hamile kadınlarda gerekmedikçe kullanılmamalıdır ibaresi olduğundan, endişeye düşülür. Gebelik döneminde ilacın zarar verdiğine dair pek bilgi bulunmaması ile birlikte, bu evrede kullanılması tavsiye edilmez. Ancak uzman doktor tedavi için ilacı gerekli gördüyse, üromisin kullanılabilir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedenleri Nelerdir?

Bakteriler

İdrar yolu enfeksiyonu rahatsızlığının en bariz nedeni; bakterilerdir. Sindirim sisteminde bulunan bakterilerin, idrarın dışarı boşaltılması fonksiyonunu gerçekleştiren üretraya ulaşması halinde idrar yolu enfeksiyonu baş göstermiş olur.

Genital Bölge Temizliği

Genital bölgenin temiz tutulması ve hijyen eksikliği halinde enfeksiyon ihtimali artış gösterir. Tuvalet temizliğinin tam yapılması, iç çamaşırının düzenli olarak değiştirilmesi ve gün içinde sık sık ped değiştirilmesi(adet dönemindeki kadınlar için) oluşabilecek enfeksiyonu büyük oranda önler.

Mesanenin Tam Anlamıyla Boşaltılamaması

İdrarın depo edildiği alan olan mesanenin(idrar kesesi) tamamen boşaltılamaması durumu enfeksiyona sebebiyet verebilecek bakterilerin oluşumunu tetikleyicidir. İdrarın uzun süre mesanede kalmaması, idrar yolu sağlığı için oldukça önemlidir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi

İdrar yolu enfeksiyonu rahatsızlığının tanısının ardından genellikle antibiyotik ile tedavi yöntemine başvurulmaktadır. Uzman doktor tarafından belirlenen ilaç düzenli olarak kullanılarak, enfeksiyon tedavi edilir. Rahatsızlığın tedavisinde kullanılan ilaçlardan olan üromisin de, enfeksiyonun giderilmesinde etkilidir. Üromisin ilacını, böbrek ve karaciğer yetmezliği sorunu olan kişilerin kullanması tavsiye edilmez. İlacın kesinlikle uzman doktor tavsiyesi altında alınması ve kullanılması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ