Ütü Masası Nasıl Temizlenir?

Ütü Masası Nasıl Temizlenir?

Ütü masasında ütü işleminin yapılması esnasında kıyafetlerin renginin ütü masasına geçmesi, ütünün damlattığı suların ütü masası üzerindeki kumaşta leke yapması ya da ütü masası üzerindeki tozların ütü sıcağı ile iyice ütü masasına yapışması sonucu ütü masası kirlenebilir. Ütü masası üzerinde meydana gelen bu lekeleri temizlemek, ütülenecek kıyafetin lekelenmemesi için önemlidir.

1-)Ütü Masası Örtüsünü Çıkarın

Ütü masalarının üzerinde bulunan yanmaz kumaştan yapılan kısım genellikle kenarları lastikli bir yapıdadır. Kolaylıkla çıkan bu kumaşı yıkamak mümkündür. İster elinizle yıkayabilirsiniz isterseniz de çamaşır makinesine atabilirsiniz. Çamaşır makinesinde farklı kıyafetleriniz ile birlikte yıkamanız mümkündür.

Aşırı lekeli olması durumunda lekeli kısımlara leke çıkarıcı sıkıp bir süre bekletebilirsiniz. Leke çıkarıcıyı sıktıktan sonra bir bez ile lekeli bölgelerin ovulması lekenin daha kolay çıkmasını sağlamaktadır.

Çamaşır makinesinde yıkarken dikkat edilmesi gereken bir husus sıcaklıktır. Aşırı sıcakta yıkanılması kumaşın çekmesine sebep olabilir ve bunun sonucunda ütü masası örtüsü masaya takılamayabilir.

2-)Ütü Masasının İskeletini Temizleyin

Ütü masasının örtüsünü çıkardıktan sonra geriye metalden yapılmış bir iskelet kalmaktadır. İskeletin sık sık tozunu almanız ütü masanızın temizliği açısından önemlidir.

Ütü masasının iskeletini temizlerken ıslak bir bez ile silme işlemini yapıyorsanız muhakkak ardından kuru bir bez ile kurulayın. Aksi takdirde ütü masası kısa süre içerisinde küflenir ya da paslanabilir.

NOT: Ütü masasının örtüsünde meydana gelen lekelerin en büyük kaynağı ütünün su kaçırmasıdır. Ütü su kaçırarak içerisindeki paslı ya da kirli suyu ütü masasına verir. Bu durumun önlenmesi ütü masasının kirlenmemesi için alınacak ne güzel önlemlerdendir. Eğer ütünüz su akıtıyor ise mutlaka tamir ettiriniz ya da yeni bir ütü ile değiştiriniz. Bu sayede hem kıyafetlerinizde hem de ütü masasında ütüden kaynaklı leke oluşumunun önüne geçmiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ