Uyurken Ağzımdan Kan Gelmesi

Uyurken Ağzımdan Kan Gelmesi

Ağızdan kan gelmesi sorunu kişinin endişe ve panik duymasına sebebiyet verebilmektedir. Ağızdan gelen kan, ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabileceğinden dikkatli olunmalıdır. Kanamanın teşhisinde, kanın rengi ve kıvamı oldukça büyük önem taşıyan detaylardır.

Ağızdan kan gelmesi şikayeti boğazın tahriş olması gibi basit nedenlerden kaynaklanabileceği gibi mide rahatsızlıkları, mide kanseri gibi ciddi sağlık sorunlarının habercisi niteliğinde de görülebilmektedir. Nedenin doğru tespiti ve ardından tedavi yöntemi için mutlaka uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Ağızdan Kan Gelmesi Nedenleri Nelerdir?

Mide Rahatsızlıkları

Ağızdan kan gelmesi çoğunlukla mide ve yemek borusu rahatsızlıklarından kaynaklanmaktadır. Mide ülseri gibi çeşitli mide rahatsızlıklarını takiben ağızdan kan gelmesi şikayeti baş gösterebilmektedir. Daha çok koyu kırmızı veya kahverengi tonlarda kan görülür.

Boğazın Tahriş Olması

Sindirim sisteminin ağızdan sonraki önemli ikinci halkası olan boğaz bölgesinde tahriş, zedelenme sorunu oluşabilmektedir. Ağızdan geldiği farkedilen kan, boğazın tahriş olmasından ötürü kaynaklanmış olabilir. Sert öksürmeye bağlı olarak bu sebepten kan gelmesi sorununa sık rastlanmaktadır.

Solunum Yolu Rahatsızlıkları

Solunum sisteminde oluşabilecek rahatsızlıklar(sorunlar), ağızdan kan gelmesi sorununa sebebiyet verebilmektedir. Solunum sistemindeki tümör oluşumu, kanın altında yatan neden olabileceğinden kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Ağızdan kan gelmesi şikayetinde kanın rengi, yoğunluğu ve yapısı tanı aşamasında oldukça önemlidir. Kanın parlak kırmızı renkte olması genellikle boğazın tahrişine ve üst solunum yolu rahatsızlıklarına işaret etmektedir. Koyu renkte ve kahverengi tonlarında kanın olması ise akıllara mide rahatsızlıklarını getirmektedir. Kan, mide bölgesinde beklemesinden dolayı koyulaşır ve yoğunlaşır.

Ağızdan gelen kan, tümör veya kanser hastalıklarının göstergesi olabileceğinden kesinlikle gözardı edilmemeli ve en kısa sürede uzman doktora başvurulmalıdır. Muayene ve kontrollerin ardından nedene yönelik tedavi sürecine geçilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ