Üzüm Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Üzüm Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Ülkemizin her yerinde üretimi yapılabilen üzüm meyvesinin en popüler olduğu ilimiz Manisa’dır. Kurusu, yaşı, pekmezi, pestili olmak üzere pek çok çeşidi ile tüketilebilen üzümün sağlık açısından da pek çok faydası bulunmaktadır.

Kan yapıcı özelliği ile beraber kana hızlı karışmasıyla hızlı ve iyi bir enerji kaynağı olan üzüm kalp – damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kabızlık, romatizma, karaciğer rahatsızlıkları ve gut hastalığına iyi gelen özelliklerinin yanında kötü huylu kolesterol olarak da bilinen LDL seviyesini düşürmektedir. C, K vitaminleri başta olmak üzere demir, florür gibi mineralleri içermesinin yanında lifli bir meyve olan üzüm güçlü antioksidan özelliklere sahip iyi bir böbrek koruyucudur. 20 tanesi bir porsiyon meyveye karşılık gelen üzüm sadece 69 kalori olduğu için mevsiminde tüketilmesi gereken meyvelerdendir.

Her sebze ve meyvede olduğu mevsiminde tüketilen ürünlerin vitamin-mineral değerleri çok daha yüksektir. Ancak gerek konum gerekse mevsim şartları dolayısıyla her sebze-meyveyi döneminde bulmak mümkün olmamaktadır. Meyve-sebzelerin sağlığı iyi gelen taraflarından faydalanabilmek ve vücudumuz için çeşitlilik sağlamak adına sebze-meyveleri saklamada birçok yöntem geliştirilmiştir. Komposto yapmak, kurutmak, dondurmak bu yöntemlerden birkaçıdır.

Üzüm Derin Dondurucuda Nasıl Muhafaza Edilir?

Üzümü muhafaza etmede en eski ve en klasik yöntem üzümü mağaralarda saklamaktır. Üzüm, mağarada saklama yöntemi ile 6-7 ay muhafaza edilebilmektedir. En doğal ve sağlıklı muhafaza yöntemi olarak görülen mağarada saklama yöntemi ile üzümün tazeliği ve tadı uzun süre korunabilmektedir.
Mağarada saklama yöntemine benzer olarak karanlık bir odada da üzümü muhafaza etmek mümkündür. Asma ağacından sapları ile beraber toplanan üzümler karanlık bir odada tavana ipler yardımıyla asılarak da muhafaza edilebilmektedir.

Bu şekilde tavana asılarak karanlık bir odada üzümler 3-4 ay arası muhafaza edilebilmektedir. Bu yöntemde dikkat edilmesi gereken püf noktaları ise asılan üzümlerin birbirine değmemesi gerekmektedir. Asılan üzümlerin güneş yanığı ve çürüklerinin olmamasına dikkat edilmelidir.

Evde kolaylıkla yapılabilecek olan yöntem ise üzümleri buzdolabında saklamak olacaktır. Bu muhafaza yönteminde ise buzdolabının temizliğine dikkat edilmelidir. Buzdolabının zeminine iri gözenekli, temiz bir bez serildikten sonra üzüm salkımları birbirine değmeyecek şekilde bezin üzerine yayılır. Üzüm tanelerinin sağlıklı, çürüksüz ve güneş yanığı bulundurmamasına dikkat edilmelidir. Buzdolabına konan üzümler 2-3 günde bir kontrol edilerek çürük taneleri temizlenmelidir. Bu şekilde sistemli bir biçimde kontrol edilerek muhafaza edilen üzümler tazeliğini 1 aya kadar koruyacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ