Varis Çorabı Nasıl Temizlenir?

Varis Çorabı Nasıl Temizlenir?

Varis, kalp ve damar hastalıklarından birisidir. Varis hastalığının farklı türleri bulunmaktadır. Bunlar toplardamar varisi ve kılcal damar varisi olarak ikiye ayrılır. Toplardamar varisleri ciddi hastalıklardır ve tedavi edilmesi gerekmektedir. Ancak kılcal damar kaynaklı oluşan varisler sağlık açısından sorun teşkil etmemektedir. Varis türü fark etmeksizin görüntü anlamında hoş bir görünüme sahip değildir. Bu nedenle de kadınlar için varis hastalığı görünüm açısından da önem kazanmaktadır.

Varis hastalığının çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bunlardan ilki ve en sık kullanılanı varis çorabıdır. Varis hastalığı damarların genişlemesi sonucu oluşmaktadır. Fazla kan damarlara basınç uygulayarak ağrıya sebep olur. Damar genişliği arttıkça ağrının şiddeti de artmaktadır. Bu ağrıları azaltmak için ise varis çorabı kullanılmaktadır. Varis çorapları özel dokulara sahip olan özel bir çorap türüdür.

Bu nedenle varis çoraplarının temizliği oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Varis çorapları gün boyu kullanıma uygun çoraplardır. Sürekli olarak kullanılması ve özel formlara sahip olması özenli bir temizleme işlemi gerektirir. Ancak varis çorabını temizlemek için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

Varis Çorabı Nasıl Yıkanır?

1-)Elde Yıkama Yöntemi

Elde yıkama yöntemi varis çoraplarının temizliği için en ideal yöntemdir. Varis çorapları özel formlara sahip olan özellikli çoraplar olduğu için oldukça hassastır. Bu nedenle varis çoraplarının temizliğini elde yapmak varis çoraplarının ömürlerini uzatmaktadır.

Varis çoraplarını elde yıkamak için gereken tek malzeme beyaz sabundur. Deterjanlar özel formlara sahip olan bu varis çoraplarına her gün yıkanmasından dolayı zarar vermektedir. Beyaz sabun kullanımı çoraplarınızı etkilerini kaybetmeden uzun süre kullanmanıza yardımcı olacaktır. Sıcak sudan da etkilenen varis çoraplarını ılık suda yıkamak gerekir.

Çorapların çok kirlenmesi durumunda beyaz sabun ile köpürtülmüş ılık su içerisinde bir süre çorabı beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Bu çorapları yıkarken fazla çitilememeye ve fazla sıkmamaya özen gösterin. Kurutma işleminde ise doğrudan güneşe maruz kalmamaları daha uzun ömürlü olmalarını sağlar.

2-)Çamaşır Makinesinde Yıkama Yöntemi

Varis çoraplarını çamaşır makinesinde yıkamak mümkündür. Ancak hassas çoraplar olmasından dolayı kısa süreli programlarda yıkamak gerekir. Bunun yanı sıra 30 derece sıcaklıktan daha yüksek sıcaklıklarda yıkamamaya özen gösterin. Varis çoraplarının sahip olduğu özel formlar deterjan ve yumuşatıcı gibi ürünler ile deforme olduğu için sabun tozu gibi ürünler kullanarak yıkayın. Her ne kadar sıcaklık ve deterjan konusuna özen gösterseniz de devir konusu da oldukça önemlidir. Yüksek devirlerde sıkılan varis çorapları özelliklerini kaybeder, bu nedenle makinenizin en düşük devirini ayarlayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ