Vileda Paspası Nasıl Temizlenir?

Vileda Paspası Nasıl Temizlenir?

Vileda ile evi temizlemek, her süpürgeden sonra yaptığımız bir eylemdir. Parkeler üzerindeki tozların silinmesi temizliğin daha iyi yapılmasını sağlar ve aynı zamanda toz oluşumunu en aza indirmiş olur.

Parkelerin silinmesi vileda setlerinin bulunmasından dolayı çok daha kolay yapılabilen bir durumdur. Tek sorun vileda setlerinin belirli aralıklar ile temizlenmesidir. Aksi halde vileda temizlemekten çok evin batmasına sebep olabilmektedir.

Vileda setinde en çok temizlenmesi gereken kısım vileda paspasıdır. Vileda paspası genellikle her temizlikten sonra yıkanmalı ve temizlenmelidir. Temizlenmeme durumda vileda paspasında bulunan saçların ve kirlerin temizlenen yerleri daha fazla kirlettiği gözlenen bir durumdur.

Vileda paspasının temiz olması temizleme eyleminin etkili olmasını sağlar. Aşağıda vileda paspasının temizlenmesi için gerekli olan adımlar anlatılmaktadır. Bu adımları dikkatlice takip ediniz ve her bir adımı uyguladığınızdan emin olunuz.

Vileda Paspası Nasıl Temizlenir?

1-)Kabaca Pisliklerden Arındırın

Bu işlem vileda paspasını kullandıktan sonra vileda paspasına yapışan saçların ve diğer artık maddelerin temizlenmesi için yapılmaktadır. Burada yapılması gereken öncelikli olarak kişinin sağlığı için ellerine eldiven takmasıdır. Eldiven takılmasının ardından kişi paspasa yapışan saçlar ve diğer kirlilikleri temizlemelidir.

Bu işlem özellikle her paspas yapılmasından sonra uygulanması etkili olur ve vileda paspasının ömrünü uzatır.

2-)Ağartıcı Kullanın

Vileda paspaslarında var olan mikroorganizmaların öldürülmesi, hijyenin sağlanabilmesi için ağartıcı kimyasallar muhakkak kullanılmalıdır. Ağartıcı kimyasal olarak evlerde sıkça bulunan ve hijyeni yüksek oranda sağlayan çamaşır suları kullanılabilmektedir.

Çamaşır suyunu direkt olarak vileda paspasının üzerine dökebilirsiniz ve biraz bekleme süresinin ardından vileda paspasını yıkayabilirsiniz ya da bir kova içerisinde hazırladığınız ağartıcı içeren karışım içerisine vileda paspasını koyabilirsiniz yine bir süre beklemenin ardından yıkayabilirsiniz.

3-)Çamaşır Makinesi Kullanın

Vileda paspaslarının yıkanması için uygulanabilecek alternatif yöntemlerden bir diğeri ise çamaşır makinesinde yıkamaktır. Tek yapmanız gereken vileda paspasını çıkarmak ve uygun derecede çamaşır makinesinde yıkamak. Bu işlem özellikle mikrofiber bez yapısındaki vileda sopalarının yıkanmasında daha çok etkilidir.

Yıkama esnasında deterjan gözüne ağartıcı kimyasal madde koymayı kesinlikle unutmayınız. Aynı zamanda çamaşır makinesinde yıkıyor olsanız bile öncelikli olarak saç ve diğer pisliklerden vileda paspasını arındırın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ