Vücudun Sol Tarafında Uyuşukluk

Vücudun Sol Tarafında Uyuşukluk

Vücudun sol tarafında uyuşukluk var diyen bir kişi bu durumdan uzun vadedir şikayetçi ise hiç zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna gitmeli ve gerekli tetkikleri yaptırmalıdır.

Vücudun sol tarafında meydana gelen uyuşukluk ve ağrının birçok sebebi olabilir. Bu sebeplerin birçoğu genellikle ciddi hastalıklardan kaynaklanmaktadır ve acilen tedavi edilmelidir.

Vücudun Sol Tarafında Uyuşukluk Hissi Neden Olur?

Kalp Krizi

Vücudun sol tarafında meydana gelen uyuşukluk hissi akıllara ilk olarak kalp krizini getirmektedir. Oluşan bu his ani bir şekilde gelebilir hatta kişinin nefes almasını etkileyebilir ya da yavaş yavaş uzun vadede gerçekleşebilir.

Her iki durumda kalp krizi göstergesi olabilir. Kişi;

  • Belli bir yaşın üzerinde ise,
  • Kronik hastalıklara sahip ise özellikle yüksek tansiyon gibi,
  • Geçmiş öyküsünde herhangi bir kalp hastalığı geçirmiş ise,
  • Var olan bir kalp sorunu var ise,
  • Kısa süre önce ameliyat geçirmiş ve narkoz almış ise,

ve sol tarafında kısa ya da uzun vadeli uyuşma hissi hissediyorsa yüksek ihtimalle kalp krizi geçiriyordur ve kişi hiç zaman kaybedilmeden bir sağlık kuruluşuna götürülmelidir.

Yüksek Tansiyon

Yüksek tansiyon hastalarında ilaçların düzenli olarak kullanılmaması, ilacın yeterli gelmemesi ya da ilaca karşı tolerans gelişmesi durumunda kişi bazı problemler yaşayabilmektedir.

Yüksek tansiyon hastalarında yukarıda belirtilen durumlardan bir veya birkaçının gözlenmesi durumunda kalpte ödem oluşumu, kalbin yeterince kan pompalayamaması gözlenebilir. Bu gibi durumlar kişinin başta sol tarafında olmak üzere vücutta uyuşukluk hissinin oluşmasına sebep olabilmektedir.

Kalp Yetmezliği

Kalp yetmezliği yaşayan kişiler, patolojik olarak kalbinde problem bulunan kişilerde vücutta uyuşma gözlenmesi sıkça yaşanılan bir durumdur. Bu durumda kişi doktor tarafından verilen ani anlarda kullanılan ilaçlarını kullanmalı ve kontrol için mutlaka doktoruna görünmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ