Vücutta Kabarma, Kızarma ve Şişme

Vücutta Kabarma, Kızarma ve Şişme

Vücutta kabarma, kızarma ve şişme akıllara ilk olarak alerjik bir reaksiyonu getirmektedir. Kişi etrafta bulunan herhangi bir maddeye alerji geliştirebilir. Bu maddenin illa ki yenilen bir şey olmasına gerek yoktur. Bazı vakalarda kişinin bu maddeye dokunması bile yeterli olur.

Alerjik maddeye karşı vücut antikor denilen savunma hücrelerini üretmeye başlar. Bu hücreler ile birlikte vücut histamin salgılamasını arttırır. Histamin salgılanmasının artması ile birlikte burun akıntısı, deri yüzeyinde kabarıklık, şişme ve kızarıklık görülmektedir.

Vücutta kabarma, kızarma ve şişme çevresel şartlardan dolayı da meydana gelebilir. Örneğin böcek sokmalarında vücut bu tarz tepkiler sık sık verir. Aynı zamanda sıcak havaların etkisi ile de bazı hassas cilde sahip olan kişilerde cilt yüzeyinde kabarıklık ve kızarıklık oluşumu gözlenebilir.

Bazı dermatolojik rahatsızlıklarda vücutta ciddi kabarıklıklar ve şişlikler gözlenebilmektedir. Bu rahatsızlıklar enfeksiyon kaynaklı oluşabilir. Bu tarz durumlarda kişinin muhakkak bir dermatoloji uzmanına gitmesi gerekmektedir.

Strese bağlı olarak kişinin vücudunun tepki vermesi uzun yıllar önce yapılan araştırmalar ile anlaşılmıştır. Çoğu zaman stresli kişilerde cilt yüzeyinde kızarıklık, kabarıklık oluşumu gözlenmektedir. Bu gibi strese bağlı olaylarda kişinin kendi kendini telkin etmesi ve stresten uzak bir yaşantı sürmesi gerekmektedir.

Vücutta Kabarma, Kızarma ve Şişme Tedavisi

Vücutta meydana gelen kabarıklık, kızarıklık ve şişme eğer ki alerjik reaksiyonlardan kaynaklanıyor ise öncelikli olarak yapılması gereken semptomların azaltılması ve kişinin rahatlatılmasıdır. Bu durum için genellikle antihistaminikler ve yeni nesil antialerjen ilaçlar kullanılmaktadır.

Strese bağlı uzun süreli geçmeyen kabarıklık ve şişliklerde kişinin psikolojik destek görmesi ve bunun yanında semptomların azaltılmasına da yardımcı olması amacıyla uzman bir hekim tarafından antidepresan yazılması gereklidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ